DK: hány helyen fizettek le, vagy próbáltak lefizetni ellenzéki politikusokat?

Belföld, 2023.09.18

A Demokratikus Koalíció (DK) választ vár a Fidesztől arra, hogy hány helyen "fizették le, vagy próbálták lefizetni" ellenzéki pártok politikusait azért, hogy a jövő évi önkormányzati választáson "megtévesszék és megosszák" az ellenzéki szavazókat - mondta egy hétfői, online sajtótájékoztatón a DK szóvivője.

Barkóczi Balázs úgy fogalmazott: választási csalás kísérletének gyanúját veti fel az a titkos hangfelvétel, amelyen egy fideszes politikus ötmillió forintot ajánlott fel a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) politikusának. Hozzátette, ha az MKKP-s politikus elindulna a XVIII. kerületben a polgármester-választáson, azzal veszélyeztetné Szaniszló Sándornak, a DK polgármesterének az újraválasztási esélyeit, mert megosztaná az ellenzéki szavazatokat.

A parlamenti képviselő kérdésként tette fel, hogy "honnan szerezték a megvesztegetési pénzt és mennyi pénzt szánnak választási csalásokra a 2024-es önkormányzati választásokon"? Barkóczi Balázs hozzátette, a Fidesz "azért készülhet választási csalásokra" az önkormányzati választáson, mert nagyon sok településen és budapesti kerületben szoros lesz a küzdelem.

A DK szóvivője összegzésként kijelentette, ha bebizonyosodik, hogy a Fidesz választási csalásra készült Budapest XVIII. kerületében, azzal egyértelművé válik, hogy erre készül az egész országban a jövő évi önkormányzati választáson.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!