DK: hőhullám idején veszélyes leereszteni a Balaton vizét

Belföld, 2023.06.23

A hőhullámos időszakban akár napi másfél centiméterrel is csökkenhet a Balaton vízszintje, ezért ilyenkor veszélyes 15 centiméterrel apasztani azt - mondta Kocsis-Cake Olivio, a Demokratikus Koalíció politikusa pénteki online sajtótájékoztatóján.

Demokratikus Koalíció logó Kocsis-Cake Olivio arról beszélt, hogy a közelmúltban a Balaton vízszintjét mindenféle egyeztetés nélkül csökkentették 15 centiméterrel.

A hírek arról szólnak: a vízleeresztés mögött az áll, hogy "a fideszes milliárdosok hajóit fel tudják úsztatni a Sió-csatornán" - fogalmazott.

A politikus emlékeztetett arra, hogy a Demokratikus Koalíció úgynevezett "Balaton-mentő csomagot" készített. Hangsúlyozta, hogy annak alapján a vízszint csökkentését a civil szervezetekkel, önkormányzatokkal és polgármesterekkel való egyeztetés nélkül nem lehetett volna végrehajtani.

A javaslatcsomagban a DK a parttól számított 30 méteres sávra beépítési moratóriumot rendelne el és minden településen szabadstrandot biztosítana a fürdőzőknek - ismertette.

(MTI)

Címkék

Demokratikus Koalíció DK Kocsis-Cake Olivio
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!