DK: nevezzék meg az erdőirtáson nyerészkedőket!

Belföld, 2022.08.10

A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli, hogy hozzák nyilvánosságra a tíz hektárnál nagyobb védett erdőbirtokra kivágási engedélyt kapók és az állami erdők kitermelésére szerződők, "az erdőirtás vámszedőinek" névsorát, akik évtizedes kárt okoznak a hazai faállományban.

Szerdai online sajtótájékoztatóján Arató Gergely, a párt frakcióvezető-helyettese kijelentette: az erdőirtás nem a megoldás, hanem a probléma része, és úgy vélekedett, hogy az intézkedés egyetlen célja a lopás.

Az energiaválságot erdőirtással kezelni olyan, mint benzinnel tüzet oltani, hiszen ennek az energiaválságnak az egyik oka éppen a klímaválság, a megújuló energiára való áttérés lassú magyarországi menete - fogalmazott a DK politikusa.

Arató Gergely szerint a mostani krízis az ország energiabiztonságát a Putyin-Orbán barátságra építő fideszes politikának a következménye, amely uniós szinten is kiemelkedő mértékű gázfüggőségbe sodorta Magyarországot.

Hosszabb távon ennek a válságnak a megoldása a megújuló zöld energiára való áttérés - hangsúlyozta sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció politikusa.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!