DK: plusz forrás kell az egészségügyi alapellátás helyreállításához

Belföld, 2021.06.23

A Demokratikus Koalíció szerint plusz forrásra lenne szükség az egészségügyi alapellátás helyreállításához, a koronavírus-járvány idején kialakult várólisták felszámolásához.

Komáromi Zoltán, a DK egészségügyi szakpolitikusa szerdai, online sajtótájékoztatóján arról beszélt: az egészségügyi dolgozók körében "komoly zavart okozott" Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterének utasítása, amely szerint újra biztosítani kell a személyes találkozás és vizsgálat lehetőségét a betegeknek.

Mint mondta, a járvány idején rendkívüli módon felszaporodott azoknak a betegeknek a száma, akik a korlátozások miatt nem kaphatták meg a krónikus betegségük kezeléséhez szükséges szakorvosi kontrollvizsgálatot vagy beavatkozást.

A miniszter most felszabadította ezeket a lehetőségeket, de a nyári szabadságok miatt a járóbeteg-ellátás és a kórházi, műtéti ellátás is csökkentett kapacitással működik, miközben a várólisták feldolgozásához többletmunkára lenne szükség.

A politikus meglátása szerint ezért plusz forrásokat kellene biztosítani az intézményeknek, hogy ki tudják fizetni a dolgozók többletmunkáját.

A DK azt is követeli Kásler Miklóstól, hogy tisztázza, pontosan mit vár el a háziorvosoktól, gyermekorvosoktól, fogorvosoktól és hogyan módosul a járvány alatt kialakult eljárásrend - mondta Komáromi Zoltán.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!