DK: semmi értelme azokról az uniós szankciókról konzultálni, amelyeket Orbán Viktor megszavazott

Belföld, 2022.09.22

A DK szerint semmi értelme azokról az uniós, Oroszországgal szembeni szankciókról konzultálni, amelyeket Orbán Viktor miniszterelnök "egytől egyig megszavazott".

Az ellenzéki párt az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében az újabb nemzeti konzultációra reagált, amelyet a Fidesz és a KDNP kezdeményezett.

A DK azt írta: Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető bejelentette, hogy "hiába a megélhetési válság és az állítólagos kormányzati spórolás", újabb nemzeti konzultációt indítanak, ezúttal a szankciókról.

Miközben a magyar családok azt számolgatják, hogy hó végén a hétszeresére emelt rezsit fizessék be vagy bevásároljanak, miközben a szülők azért aggódnak, hogy megfázik-e majd a gyerekük a fűtetlen iskolában, "a kormány milliárdokat szórna el az aktuális hazugságai terjesztésére" - fogalmazott a DK.

Az ellenzéki párt szerint "semmi értelme nincs azokról az uniós szankciókról konzultálni, amelyeket Orbán Viktor egytől egyig megszavazott Brüsszelben".

"Ha majd lesz pénz az iskolák felfűtésére, ha majd lesz pénz a családok rezsiköltségeinek csökkentésére, ha majd lesz pénz a pedagógusok bérének megemelésére", akkor Orbán Viktor megírhatja a magyaroknak, hogy "azért szavazta meg a szankciókat, mert valójában nem a háború, hanem az Orbán-kormány a megélhetési válság oka" - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!