DK: semmi nem indokolja az ország eladósítását

Belföld, 2021.09.14

A jelenlegi gazdasági helyzetben semmi nem indokolja az ország eladósítását - kommentálta Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje kedden sajtótájékoztatón azt, hogy az Államadósság Kezelő Központ 4,5 milliárd euró devizakötvény-kibocsátást jelentett be egy nappal korábban.

Az EP-képviselő azt mondta, a Fidesz nem is titkolja, hogy miért van szükség az eladósodásra. Azért, mert nem jönnek az EU-s támogatások, ugyanis a kormány nem tud elegendő garanciát adni arra, hogy "ezeket a pénzeket nem fogja ellopni, mint a múltban" - fogalmazott.

Hozzátette, a kabinet azért adósítja el az országot, hogy "továbbra is lophasson, hogy ne kelljen megváltoztatni a politikáját".

Dobrev Klára arra szólította fel a miniszterelnököt, jól gondolja meg, hogy a hitelt felveszi-e, és mire költi. Azt mondta, ha azt látják, hogy a pénzt olyan közbeszerzések kiírására fordítják, amiből "saját oligarcháik gazdagodnak", akkor a DK ezeket a szerződéseket csalárdnak és érvénytelennek fogja tekinteni, és fel fogja mondani. Nem az ország, hanem "Orbán és oligarchái" fogják visszafizetni azokat a pénzeket, amelyekről később nem sikerül elszámolni az Európai Uniónak - jelentette ki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!