DK: soha nem engedhetünk a szélsőséges gondolatoknak!

Belföld, 2023.01.18

Soha nem engedhetünk a szélsőséges gondolatoknak - hangsúlyozta a budapesti gettó felszabadulásának 78. évfordulóján közzétett videóüzenetében a Demokratikus Koalíció főpolgármester-helyettese.

A Facebookra szerdán feltöltött felvételen Bősz Anett leszögezte: ez a közel nyolc évtized a ma élő, aktív generációra még nagyobb felelősséget terhel, mit korábban. Azért, mert alig maradtak, akik el tudják mesélni, hogy milyen volt rettegni, megkülönböztetve lenni, életveszélyben élni, bujkálni, milyen volt, amikor elvitték őket, a legjobb barátot, az édesanyát, a szomszédot, a gyermeket, a nagypapát, a nagymamát, a védtelen csöppségeket, és milyen volt az, amikor elvitatták tőlük az élet jogát is - fogalmazott.

A második világháború vége óta eltelt közel nyolc évtized arra kötelez bennünket, hogy emlékezzünk - mondta. Soha nem feledhetjük el, hogy mi történt itt, és mi történt Európában, ahol az ordas eszmék felülkerekedtek - emelte ki a politikus. Ahol azt gondoltuk, ahol azt gondolták népek, nemzetek, szövetségi rendszerek, hogy származása, vallása alapján bárkitől bármilyét el lehet venni - hangsúlyozta Bősz Anett.

Soha többé Soá - jelentette ki zárásként.

(MTI)

Címkék

Demokratikus Koalíció DK Bősz Anett
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!