DK: várhatóan ősszel tetőzik az "orbáni infláció"

Belföld, 2022.08.18

Egyre több dologról kénytelenek lemondani a családok, szakértők szerint várhatóan ősszel fog tetőzni az "orbáni infláció" - jelentette ki a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Barkóczi Balázs azt mondta: amíg Orbán Viktor marad a kormány élén, marad az "orbáni infláció is". Úgy fogalmazott: a "törvénytelen kormány" és a "zsarnoki miniszterelnök" szabadította az országra az "orbáni megszorításokat", adóemeléseket, inflációt és rezsiemelést, mert az "ő tolvajtempójukat velünk fizettetik meg".

Azok a magyar családok járnak rosszul, akik bíztak benne, hogy a 21. században Európában békében, nyugalomban, demokráciában, kiszámíthatóan élhetnek. Ugyanis ha azt kell számolgatni, hogy valaki fűtsön vagy a családot etesse, az messze van a felhőtlen élettől - jegyezte meg Barkóczi Balázs.

A DK szóvivője nettó hazugságnak nevezte, hogy a kizárólag a szomszédban dúló háború okozza a drágulást. Már 2021-ben is az OECD-országok közül Magyarországon volt a harmadik legmagasabb az infláció - hívta fel a figyelmet.

Kiemelte: Magyarországon idén júliusban a fogyasztói árak átlagosan 13,7 százalékkal emelkedtek az előző évihez képest, az élelmiszerek ára pedig majd harminc százalékkal kerül többe.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!