Dobrev: az ellenzék kormányra kerülve családonként legalább 20 ezer forinttal segítené az iskolakezdést

Belföld, 2021.08.28

Az ellenzék kormányra kerülve jövőre legalább 20 ezer forinttal segítené a családok iskolakezdését - erről Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje beszélt szombati online sajtótájékoztatóján.

EP-választás - Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-listavezetője A DK európai parlamenti (EP-) képviselője hozzátette, hogy jövőre a különlegesen nehéz helyzetben lévők, a gyermekeiket egyedül nevelők 30 ezer forintos, a fogyatékossággal élő gyermekek szülei pedig 40 ezer forintos iskoláztatási támogatást kapnának.

Kiemelte, az elmúlt napokban a boltokat járva azt látta, hogy egy gyerek beiskoláztatásához legalább 50 ezer forint szükséges, két gyerek esetén 100 ezer forint, és ez óriási pénzügyi teher a családok számára.

A magyar iskolarendszer amúgy is ezer sebből vérzik, a szegény és a gazdag gyerekek esélyei között szakadék tátong, és ezt a magyar iskolarendszer nem tudja kiegyenlíteni - mondta. Éppen ezért szerinte megengedhetetlen, hogy már iskolakezdés előtt hatalmas különbség legyen a gyerekek között.



Dobrev Klára hozzátette: ma a kormány azt gondolja, hogy a - tíz éve nem emelt - családi pótlékot pár nappal korábbi utalása megoldja a családok problémáit. Nem oldotta meg, idén is gyerekek ezrei kezdik elegendő felszerelés nélkül az iskolát - jelentette ki.

"Az államnak kutya kötelessége, hogy minden gyermek számára biztosítsa az egyenlő esélyeket, hogy minden gyermekből az lehessen, ami lenni szeretne, azt tanulhassa, amit szeretne, ehhez pedig meg kell teremteni a feltételeket a szegényebb gyermekeknek is" - fogalmazott az ellenzéki politikus.




(MTI)

Címkék

Dobrev Klára DK Demokratikus Koalíció
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!