Dobrev Klára történelmi költségvetési átcsoportosítást ígér

Belföld, 2021.09.27

A Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltje azt ígérte, hogy ha ő alakíthat kormányt, akkor jövő áprilisban Magyarország történetének egyik legnagyobb költségvetési átcsoportosítását hajtja végre.

EP-választás - Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-listavezetője Dobrev Klára hétfői, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az emberekre fogja fordítani azokat az ezermilliárdokat, amiket a jelenlegi kabinet "vasba, betonba, acélba akar önteni". Saját elképzelései közül a családi pótlék megduplázását, a svájci indexálás visszaállítását, az euró bevezetését, valamint az orvosok és a pedagógusok béremelését emelte ki. Az EP képviselő magyarázatként úgy idézte Orbán Viktor kormányfő szavait, hogy: "mi magyarok ezer éve templomépítő nemzet vagyunk, minden egyes új templom bástyát jelent a nemzet szabadságáért és a nagyságáért folyó küzdelemben". A politikus úgy fogalmazott: a "templom tehát az új stadion, ha jól látom", Orbán Viktor pedig továbbra sem érti, hogy mitől lesz gazdag és sikeres egy nemzet a 21. században. Azon túl, hogy stadionokat a sportkluboknak, templomokat pedig az egyházaknak kell építeniük, nem ez a lényege egy ország gazdagságának és versenyképességének - tette hozzá.

Az egészségügy nem lett jobb attól, hogy rengeteg lélegeztetőgépet vásároltak, ahogy a magyar foci sem lett jobb attól, hogy stadionokat építettek - jelentette ki. A politikus azt mondta, az ország sem lett versenyképesebb és az emberek sem lettek gazdagabbak, az "oligarchákat gazdagító különböző luxusberuházásokból".
(MTI)

Címkék

Dobrev Klára DK Demokratikus Koalíció
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!