Dobrev Klára történelmi költségvetési átcsoportosítást ígér

Belföld, 2021.09.27

A Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltje azt ígérte, hogy ha ő alakíthat kormányt, akkor jövő áprilisban Magyarország történetének egyik legnagyobb költségvetési átcsoportosítását hajtja végre.

EP-választás - Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-listavezetője Dobrev Klára hétfői, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az emberekre fogja fordítani azokat az ezermilliárdokat, amiket a jelenlegi kabinet "vasba, betonba, acélba akar önteni". Saját elképzelései közül a családi pótlék megduplázását, a svájci indexálás visszaállítását, az euró bevezetését, valamint az orvosok és a pedagógusok béremelését emelte ki. Az EP képviselő magyarázatként úgy idézte Orbán Viktor kormányfő szavait, hogy: "mi magyarok ezer éve templomépítő nemzet vagyunk, minden egyes új templom bástyát jelent a nemzet szabadságáért és a nagyságáért folyó küzdelemben". A politikus úgy fogalmazott: a "templom tehát az új stadion, ha jól látom", Orbán Viktor pedig továbbra sem érti, hogy mitől lesz gazdag és sikeres egy nemzet a 21. században. Azon túl, hogy stadionokat a sportkluboknak, templomokat pedig az egyházaknak kell építeniük, nem ez a lényege egy ország gazdagságának és versenyképességének - tette hozzá.

Az egészségügy nem lett jobb attól, hogy rengeteg lélegeztetőgépet vásároltak, ahogy a magyar foci sem lett jobb attól, hogy stadionokat építettek - jelentette ki. A politikus azt mondta, az ország sem lett versenyképesebb és az emberek sem lettek gazdagabbak, az "oligarchákat gazdagító különböző luxusberuházásokból".
(MTI)

Címkék

Dobrev Klára DK Demokratikus Koalíció
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!