Dócs Dávid: a fiatalok körében és vidéken is erősödik a Mi Hazánk

Belföld, 2023.03.28

Bizakodásra ad okot, hogy a Mi Hazánk vidéken a vezető ellenzéki erővé, a fiatalok körében pedig,  a kormánypártokat megelőzve, már a legnépszerűbb párttá vált - mondta Dócs Dávid, a Mi Hazánk alelnöke kedden Salgótarjánban sajtótájékoztatón.

A Medián decemberi mérése szerint a 30 év alatti korosztály körében a párt a legnagyobb, 20 százalékos támogatottsággal rendelkezik - hangzott el.

Dócs Dávid azt mondta, elégtétel, hogy a fiatalok körében a legnépszerűbbek, "hiszen akkor megint bebizonyítja ez az ország, hogy van még felállás innen is".

Arra, hogy a Mi Hazánk más alternatívát kínál, példaként említette a Finnország NATO-csatlakozásáról szóló hétfői országgyűlési szavazást, amelyre a párt frakciója adott le hat nem szavazatot, míg a Fidesz és a baloldali pártok megszavazták azt. A Mi hazánk szerint a csatlakozás a békétlenséget erősíti - szögezte le.

"Ránk mondják, hogy mi vagyunk a Fidesz csicskapártja, erre ők szavaztak ilyen fajsúlyos kérdésben velük együtt" - utalt a többi ellenzéki párta Dócs Dávid.

Az alelnök szólt arról is, hogy a Fidesz briliánsan működteti az általa az elmúlt 13 évben felépített rendszert, valamiért még a nagyon szorult és nehéz helyzetekből is kormány húz hasznot. De az a recesszió, ami közelít, nem a Fidesz malmára fogja hajtani a vizet - tette hozzá.

Ezt nem tudja jól kezelni egyetlen kormány sem, még olyan kabinet sem, amelynek a hátországa erős gazdaságra épül, de Magyarországról ez nem mondható el, nekünk nincs is önálló nemzetgazdaságunk - mondta. Szerinte a Fidesz népszerűsége most már folyamatosan csökkenni fog, és úgy gondolja, hogy ezzel ők is tisztában vannak.

Úgy fogalmazott, hogy a Mi Hazánkon kívül nincs is értelme ellenzékről beszélni. Szerinte a baloldal körüli botrányok, korrupciós ügyek beverik az utolsó szöget a baloldali ellenzék koporsójába.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!