Dömötör: a kormány döntései a magyar családok megélhetését javítják

Belföld, 2022.01.19

A kormány az elmúlt hónapokban több jelentős döntést hozott annak érdekében, hogy ebben a rendkívüli időszakban is javítsa a magyarok megélhetését - mondta szerdai videójában a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Dömötör Csaba a Facebook-oldalán közzétett videóban a négy legfontosabb intézkedést összefoglalva felidézte: még novemberben született döntés a benzinár befagyasztásáról, ennek alapján a benzin és a gázolaj ára nem lehet magasabb 480 forintnál.

Sok százezer családnak jelent segítséget a kamatstop, ennek lényege, hogy a jelzálog alapú hitelek kamatát az október végi szinten rögzítik. Ez átlagosan havi 11 ezer forintos támogatást jelent az érintett családoknak - közölte.

Az államtitkár szintén nagy jelentőségű döntésnek nevezte az élelmiszerárstopot. A kormány hat alapélelmiszer árát rögzítette az október 15-i szinten, ez február 1-jétől érvényes - jelezte.

Kiemelte, hogy mindezek mellett továbbra is hatósági árak tartják kordában az energiaárakat a rezsicsökkentés részeként.

"Nem fogjuk engedni, hogy az a drasztikus energiaár-emelkedés, amely egész Európát sújtja, a magyar családok kasszáját is kiapassza" - fogalmazott Dömötör Csaba.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára hozzátette azt is, hogy júniusig érvényben van a hitelmoratórium, rövidesen érkezik a 13. havi nyugdíj és a családi adóvisszatérítés is.

"Az a célunk, hogy a járvány nehézségei ellenére tovább erősödjön a gazdaság, és ezt minden magyar család érezze is a saját életében" - mondta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!