Donáth Anna: válaszoljanak a kegyelmi ügy "igazi felelősei"!

Belföld, 2024.02.14

Vállalják a felelősséget az "igazi felelősök" a kegyelmi ügyben - erre szólított fel a Momentum elnöke szerdán a párt által rendezett tüntetésen Budapesten, a Karmelita kolostornál.

A Momentum tüntetése a Karmelita kolostornál Donáth Anna kijelentette: a rendszer morálisan megbukott, a kormányzat valójában nem törődik a gyermekek védelmével. Szerinte az, ami a kegyelmi ügyben történt, nem felelősségvállalás, amit pedig az ügyben tettek, az bűn, nem hiba.

A Momentum elnöke tüntetésre buzdított, azt mondta, addig kell demonstrálni, amíg "az igazi felelősök nem vállalják a felelősséget", és amíg nem kapnak igazi magyarázatot, a sértettek pedig igazi bocsánatkérést.

Fekete-Győr András, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: Orbán Viktor rendszere erkölcsi, morális és politikai válságba zuhant.

Jogosnak nevezte a közfelháborodást a kegyelmi ügyben, azt mondta, őt "koncepciós eljárásban Orbán Viktor és Polt Péter börtönnel fenyegeti", azonban ez nem tántorítja el, sőt megerősíti abban, hogy jó úton jár. Magát nem áldozatnak, hanem célpontnak látja - tette hozzá.

Úgy fogalmazott: Novák Katalin és Varga Judit lemondott, de nem vállalta a felelősséget. Nem álltak ki, nem kértek őszintén bocsánatot, és nem tárták fel, hogy kik vettek részt "ebben az ocsmányságban". Lemondásuk csupán az "erkölcsi minimum", a számonkérés azonban nem állhat meg - tette hozzá Fekete-Győr András.

A rendezvényen felszólalt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, Juhász Péter, Belváros-Lipótváros Momentum által támogatott polgármesterjelöltje és Bedő Dávid, a Momentum országgyűlési képviselője is.

(FOTÓ)
(MTI)

Címkék

Donáth Anna Momentum Karmelita Tüntetés

Galériánk

A Momentum tüntetése a Karmelita kolostornál A Momentum tüntetése a Karmelita kolostornál
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!