Dr. Szeri Istvánnak ítélték oda a Szegedért Alapítvány fődíját

Belföld, 2023.03.12

Az újranyitott Szegedi Nemzeti Színházban adták át a Szegedért Alapítvány fő, illetve három kuratóriumi díját szombat este.

Szegedért Alapítvány - Szeri István
A Szegedért Alapítvány ötletét Debreczeni Pál álmodta meg 1988 októberében, a létesítő okiratot pedig 1989. július 4-én írták alá. Az alapítvány a díjakkal a város kiemelkedő személyiségeit ismeri el, amelynek első fődíjasa Szőkefalvi-Nagy Béla volt még 1990-ben. A fődíjat olyan személy kapja, akinek életútja elismerésre méltó, eredményei Szeged városának fejlődését szolgálta, a városért múlhatatlant alkotott és akinek hírneve a várost gazdagítja.  

A szakmai grémium a fődíjat a 2023-as évben Dr. Szeri Istvánnak, a Tisza Volán Zrt. egykori vezérigazgatójának, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara volt elnökének, illetve a Szeged Első Lions Club alapító elnökének ítélte oda.  

A tudományos kuratórium Szőkefalvi-Nagy Béla díját Lengyel Imre közgazdásznak, a művészeti kuratórium Gregor József díját Rácz Tibor színművésznek, valamint az alapítvány társadalmi-állampolgári kuratóriumának Debreczeni Pál díját Bartyik Katalin gyermekgyógyásznak ítélte oda a kuratórium.  

A díjátadást követően Cakó Ferenc grafikusművész Vivaldi: A négy évszak című művére komponált homokanimációját mutatta be, amelyet a Szegedi Szimfonikus Zenekar kísért Gyüdi Sándor karmester vezényletével, közreműködött Kosztándi István hegedűművész.  

Szeri István olyan illusztris társaság közé került, mint például a tavalyi díjazott Karikó Katalin, de fődíjjal büszkélkedhet még többek között Lékó Péter, valamint Vajda Júlia is. Az alapítvány fődíját Lapis András szobrászművész készítette.
(Webrádió)

Címkék

Szegedért Alapítvány
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!