Edzés mesterfokon – bemutatkozik a Stair Master

Belföld, 2019.05.19

Vannak sportolók, akik nem elégszenek meg a konditermek hagyományos edzéseivel, fitnesz gépeivel. Ők azok, akik már meghaladták a hétköznapi megoldásokat, és új, hatékonyabb és sokszor a keményebb edzés formákat részesítik előnyben.

Evezőpad
Ők előbb vagy utóbb találkoznak a HIIT módszerrel. A HIIT (High Intensity Interval Training – magas intenzitású szakaszos tréning) a futóknál terjedt el, majd a küzdősportok is felfedezték maguknak, hogy aztán végül az edzőtermek világában is otthonra leljen.

Extrém és komplex

A gyakorlatforma lényege röviden a következő: erős intenzitású szakaszok váltakoznak rövid pihenőkkel. A rendkívül hatékony módszer zsírégető és izomépítő egyben, de jó tudni, hogy a nagy erőbedobás az emberi szervezetre fokozott terhelést is ró. Ezért is fontos, hogy körültekintően és a megfelelő edzőgépek segítségével végezzük a gyakorlatokat. A Core and Health-Stair Master gépcsalád minden tagjával, ez az extrém, komplex mozgást igénylő edzésforma eredményesen végezhető. A gépek masszív felépítése, technikai újdonságai, minőségi és ergonomikus kialakítása mind a felhasználó kényelmét és edzése hatékonyságát szolgálja.

Gépek az ember szolgálatában

A Stair Master először 1983-ban, a robosztus és sokszor kíméletlen edző gépével, a lépcsőzővel jelent meg a piacon. Az elmúlt harminc évben a gyártó folyamatosan tökéletesítette a lépcsőzőgép kialakítását, technikai paramétereit, hogy azok megfeleljenek a kor kívánalmainak.

A Stair Master palettán evezőgép, kerékpár, turbo trainer, futópad és ergométer is található. Az ergométer különösen vonzó fejlesztése, hogy rámpával, illetve állítható magasságú toronnyal rendelkezik, így kerekesszékes felhasználók is biztonsággal vehetik igénybe edzésre vagy akár rehabilitációs célokra is.

Szokatlan és hatásos

Már a kialakítása is meglepően impozáns a Stair Master boksz tornyainak. A bokszállomás teljes körű testedzést biztosít, különböző stílusú ütések és ütéskombinációk gyakorlására alkalmasak. Használatával megkapjuk az ökölvívás élményét a sérülésveszély csökkentésével. A tornyok rugós párnarendszerrel rendelkeznek, így a párnák ütéskor enyhén visszalökődnek, ezzel imitálva a kesztyű ütődését.

Aki pedig az igazi kihívásokat szereti, annak ajánlott kipróbálnia a maniafitness.hu oldalon is megtekinthető HIITMILL gépeket, amelyek az edzőtermi gépek között már ránézésre is szörnyetegnek számítanak. A mágneses ellenállási rendszerrel kifejlesztett, döntött futópad csak a legelszántabb sportolóknak javasolt. Erősíti az állóképességet, az erőteljes mozgást, fejleszti a robbanékonyságot. A Stair Master gépek elsősorban azoknak ajánlott, akik már felsőfokon edzenek, és nem rettennek meg az extrém kihívásoktól sem!
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!