Égi kötelékben repül tovább Ottó

Belföld, 2019.10.26

Több százan búcsúztak Földi Ottótól, attól a hős szegedi pilótától, aki 14 ember életét mentette meg, amely végül az életébe került.

Földi Ottó búcsúztatása
Utolsó útjára kísérte a családja, barátai, ismerősei és kollégái kíséretében Földi Ottót, azt az önfeláldozó szegedi pilótát, akinek 14 ejtőernyős köszönheti az életét. A mindössze 31 éves fiatalember szeptember 11-én szenvedett halálos baleset munkáltatójának a gépével, egy Cessna Supervan 900 típusú repülővel.  

Óriási megbecsülés övezte Németországban is Ottót, akinek a tiszteletére fáklyás megemlékezést tartottak. A Szegedi Repülőtéren is több százan rótták le kegyeletüket a fiatal pilóta édesanyjának egy szár fehér virággal, illetve kaviccsal.  


A hős szegedi férfi életének állomásairól a Szegedi Nemzeti Színház színésze, Nemes Roland olvasott fel érdekes momentumokat. A gyászoló tömeg többek között azt is megtudhatta, hogy Ottó 5 éves koráig kifejezetten félt a repüléstől, majd ezután döntötte el, hogy pilóta lesz. Álmát sikerült is valóra váltania, előbb vadászpilóta, majd később utasszállító pilóta szeretett volna lenni, ami felé jó úton járt. Egykori oktatója, Németh Zoltán szerint is kiváló ember és kiváló pilóta volt, akire mindig lehetett számítani. Első utasa édesanyja volt, akit Szegedről Kiskunfélegyházára vitt még 2008-ban.

Földi Ottó hamvait szülei egy kisrepülővel vitték fel az égbe, hogy még egyszer egy tiszteletkört tegyenek a Szegedi Repülőtér felett, ahol Ottó elsajátította a repülés alapjait, majd később oktatói képesítést is szerzett.  

A tragikus körülmények között, fiatalon elhunyt pilóta emlékét családja, ismerősei és kollégai örökre szívükbe zárják.
(Webrádió)

Címkék

Földi Ottó Márk
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!