Egy pályázó van a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont élére

Belföld, 2021.10.06

Jelenleg ideiglenes megbízással vezeti a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpontot Kolonics Erika, és egyedül ő pályázta meg az ügyvezetői állást.

Szegedi városháza
Elődje, Jávorszky Iván a nyáron távozott a cég éléről, és nagy valószínűséggel az IH Rendezvényközpontban 13 éve dolgozó Kolonics Erika lesz az utódja jövő év januárjától.

Nem tartott sokáig Kolonics Erika meghallgatása a városi közgyűlés pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottsága előtt. A Szegedi Rendezvény- és Médiaközpontot jelenleg is Kolonics Erika vezeti, ugyanis ideiglenesen ő vette át a cég irányítását Jávorszky Iván távozása után, így munkásságát elég jól ismerték a bizottság tagjai.

Azért volt néhány kérdés például a Partfürdő működtetésével kapcsolatban. A válaszokban elhangzott, hogy az itt található nagymedencébe egyelőre azért nem szerelnek vízforgatót, mert az egy félmilliárd forintos beruházás lenne, amit nem engedhet meg magának a cég. Kolonics Erika azt is elmondta, hogy a szabadstrand itt megszűnt, mivel az önkormányzat a szomszédos Laposon alakított ki egy nyíltvízi fürdőhelyet.

A cég egyébként 120 millió forintos veszteséggel számolt az idén, ám az összeg csökkenhet, amennyiben a járványhelyzet miatt nem kell ismét korlátozásokkal számolni. A testület fideszes tagjai arra kérték a jelöltet, hogy amennyiben megkapja a bizalmat a közgyűléstől, gondoskodjon arról, hogy a céghez tartozó sajtóorgánumok (szeged.hu, Szeged TV) kiegyensúlyozottabban tájékoztassák a lakosságot, mert szerintük ezek a médiumok jelenleg a városvezetés propagandagépezetének szerves részei.

Végül két tartózkodás mellett a bizottsági tagok többsége támogatta Kolonics Erika kinevezését a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont élére, így jó eséllyel 13 év munkaviszony után ő lehet az önkormányzati cég első embere. Mint ismert, az említett intézményeken kívül ehhez a céghez tartozik még a Belvárosi Mozi, valamint a D2 Ifjúsági központ is, de a Szegedi Ifjúsági Napokat is a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont szervezi és bonyolítja le.

Komoly szópárbaj alakult ki a bizottság néhány tagja, valamint a jelenlévő két alpolgármester, Nagy Sándor és Kovács Tamás között. A téma az egykori Cserepes sori piac területének sorsa. A megszüntetett piacot működtető cég 91,36 százalékát az önkormányzat birtokolja, és ezt a tulajdonrészt értékesítve adná el a körülbelül 35 ezer négyzetméteres területet a városi önkormányzat.

A vita tárgya elsősorban az ingatlanszakértő által meghatározott érték volt, ami az előterjesztés szerint közel 340 millió forint. Ez visszaosztva alig több mint 14 ezer forintos négyzetméterárat jelent, ami sok képviselő szerint igencsak alulértékeli a területet. Ráadásul ennek besorolása szerint a 70 százalék beépíthető, így nagy valószínűséggel olyan vállalkozó pályázik az ingatlanra, aki lakóparkban gondolkodik. Bár sokan kritizálták az előterjesztést, végül két tartózkodás mellett a testület elfogadta a Cserepes sori piac területének eladását javasló előterjesztést.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!