Egyelőre még nem tudni, hogy mikor pótolják a Roosevelt téri játszótér trambulinját

Belföld, 2022.10.25

A pontos dátumot még nem tudni, azonban ha minden jól alakul, a kivitelező hamarosan pótolhatja a Roosevelt téri játszótér trambulinját.

Trambulin
Mint ismert, a 2020. november végén átadott Roosvelt téri játszótér trambulinja veszélyessé vált, ezért elkerítették, illetve rács védi attól a gyermekeket, hogy beleessenek a helyén éktelenkedő gödörbe. A trambulint augusztus elején kerítették le, ekkor vált veszélyessé a használata.  

Makrai László a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kérdésünkre elmondta, hogy a hiba, amely a trambulint értintette garanciális jellegű és a kivitelező megrendelte a szükséges alkatrészt, amely azonban még nem érkezett meg. Mint Makrai László hozzátette, a garanciális időszak még a teljes játszótér esetében érvényes, így a kivitelező felelőssége még tart, a trambulin esetében is. Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy az alkatrész mikor érkezik meg. A játszótér egyik legnépszerűbb eleme volt a trambulin, remélhetőleg mihamarabb birtokba vehetik majd a gyermekek.  

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. -nél ugyanakkor az egynyári növények cseréje is zajlik, kétnyáriakra. Mintegy 35 ezer hagymás virágot, tulipánt, jácintot, nárciszt ültetnek Szeged díszparkjainak virágágyásaiba. Szintén 35 ezer árvácska, nefelecs, valamint sárga viola kerül telepítésre.  

A rezsiválság számos közintézményt érintett, bezár télire többek között a Szegedi Nemzeti Színház, a Tiszavirág uszoda, valamint a Móra Ferenc Múzeum is. Mint Makrai László kérdésünkre elmondta, a Városgazda sor 1. szám alatt lévő központi épületben már korábban több takarékossági intézkedést is hoztak. Többek között ledes világítótestekre cserélték az izzókat, illetve napelemek is felszerelésre kerültek, melynek köszönhetően jelentősen csökkent az áramköltség. Összevonják az irodákat és amennyire csak lehetséges spórolnak az elektromos árammal és a gázzal - mondta el kérdésünkre az igazgató, bár mint hozzátette a központi épület jól szigetelt, így viszonylag könnyebb dolguk van.

Jóhír viszont, hogy a rezsiválság az idei évben nem érinti Szeged város karácsonyi díszkivilágítását, amely teljes pompájában kihelyezére kerül, köszönhetően csak az év végén lejáró, kedvező áramszerződésnek. A díszkivilágítást egészen 2023. január 2-ig élvezheti a helyi lakosság, illetve a karácsonyi időszakban a városba érkező turisták.  

Szeged szökőkútjai is téli álomra készülnek, hiszen az utolsókat is lekapcsolták, a téliesítés vagy ha úgy tetszik, a konzerválás időszaka következik, amelyet utolsó mozzanatként lefednek a Kft. munkatársai, amelyiknél ez szükséges.  

Szegeden ugyanakkor zajlik még a fűnyírás, illetve az őszi levelek gyűjtése, valamint a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. univerzális gépeit is folyamatosan szerelik át annak érdekében, hogy az elkövetkezendő hónapokban lehúlló hó ne okozzon gondot Szeged közlekedésében. A Kft. munkatársai ugyanakkor elkezdték kihelyezni a sós homokot tartalmazó ládákat a közerületekre, amelyek a járdák és gyalogátkelőhelyek kezelését szolgálják majd a havas időszakokban.  

(Webrádió)

Címkék

Roosevelt téri játszótér Makrai László Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!