Egyelőre nem épül kosárlabdacsarnok a Gregor udvarán

Belföld, 2021.04.13

A városi közgyűlés pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottságának döntése értelmében az önkormányzat visszavonja azt a megállapodást, melyet 2019-ben kötött a SZEDEÁK Amatőr Nonprofit Kft-vel, valamint a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségével.

Ez azt jelenti, hogy egyelőre nem épül meg az egyesület sportlétesítménye a Gregor József Általános Iskola udvarán.

Már nem csupán a látványtervek de a kivitelezési tervek és a szükséges építési engedélyek is meg voltak ahhoz a beruházáshoz, melyet az önkormányzat a költségek 30 százalékával, de legfeljebb 165 millió forinttal támogatott volna. Az elképzelések szerint a SZEDEÁK TAO (kulturális és sportcélokra fordítható társasági adó) támogatásra pályázott volna, és ebből teremtették volna elő a beruházáshoz szükséges összeg nagyobbik hányadát. A város most mégis a korábbi együttműködési megállapodás megszüntetéséről döntött két körülményre hivatkozva. Egyrészt a SZEDEÁK pályázatát 2020-ban nem bírálták el, így nem érkezett TAO pénz, másrészt a járványhelyzet miatt a városi költségvetésben megszorításokat kell végrehajtani. Az előterjesztés ugyanakkor hangsúlyozza, hogy amennyiben megvalósul a központi támogatás, a város anyagi lehetőségei pedig javulnak, a beruházás megvalósítása ismét aktuálissá válhat.

Kardos Péter, az egyesület elnöke elmondta, hogy valóban volt 2-3 egyeztetés a várossal, és lényegében megállapodtak arról, hogy egyelőre elhalasztják a beruházást. Sajnos a járvány és a TAO pénzek elmaradása előre nem kalkulálható körülmények voltak, de bízik abban, hogy a csarnok építési terve nem került le végleg a napirendről. Ezt annál is inkább reméli, mert az egyesület eddig 30 millió forintot költött a tervekre, és az engedélyeztetésekre. A Naturtex-SZTE-SZEDEÁK csapata egyébként a férfi kosárlabda bajnokság első osztályában az előkelő harmadik helyen áll.
(Webrádió)

Címkék

Naturtex-SZTE-SZEDEÁK Kosárlabda
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!