Egyelőre nem várható a taxis tarifák emelkedése Szegeden

Belföld, 2023.03.19

Budapesten március 6-tól tíz százalékkal többet kell fizetnie az utasoknak a taxi szolgáltatásokért, Szegeden egyelőre nem várható áremelés.

Taxi droszt
Amint arról portálunkon korábban már beszámoltunk, március 6-tól tíz százalékkal tovább emelkedtek a taxis tarifák a fővárosban. Az alapdíj a korábbi 1000-ről 1100 forintra, a kilométerdíj 400-ról 440-re, a percdíj pedig 100 forintról 110 forintra nőtt Budapesten. 

A Fővárosi Közgyűlés január 25-én módosította a taxirendeletet, amelyet az üzemanyagok ársapkájának eltörlésével indokoltak. 

Szegeden tavaly december 16-án emelkedtek jelentős mértékben a taxis tarifák, a Rádió Taxi Háromnál például az alapdíj az eddigi 600 Ft helyett 990 forintra, a kilométerdíj 400 Ft helyett 490 forintra nőtt, míg a percdíj nem változott, melynek ára 100 Ft marad. Az áremelkedést a többi szegedi taxi társaság is követte, hiszen az üzemanyagok ársapkájának eltörlésével jelentősen megnőttek a személyszállítás költségei is. 

Ezt tetézte még az infláció, amely első sorban az élelmiszer árakon érhető tetten, de természetesen minden területen érezteti a hatását. 

Arról, hogy tovább emelkednek-e a taxis tarifák Szegeden, Bobkó Attilát kérdeztük, aki kérdésünkre elmondta, hogy egyelőre nem várható a tarifák további emelkedése a vármegyeszékhelyen, legalább is ami a Rádió Taxi Hármat illeti. 

Szegeden egyébként szinte valamennyi társaság hasonló áron szállítja az utasokat, a városban eddig négy társaság, a Tempó Taxi, a Taxi Plusz, a Rádió Taxi 3, a Tele4 Taxi, valamint néhány szabadúszó alkotta a kínálatot, majd új belépőként tavaly a Bolt Taxi is elindította szolgáltatását, úgy tudjuk ez utóbbi társaság egyelőre nem tudott túl nagy szeletet kihasítani a tortából. 
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!