Egyelőre szünetel a kölcsönzés a Somogyi Könyvtárban

Belföld, 2021.03.08

Egyelőre szünetel a kölcsönzés a Somogyi KönyvtárbanA védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló, 104/2021 (III. 5.) Kormányrendeletértelmében 2021. március 8-tól a Könyv(tár)Pont szolgáltatás átmenetileg – adta hírülhétfőn a Somogyi Könyvtár honlapja.

Koronavírus - Kiszállítja a könyveket az olvasóknak a harkányi könyvtár
A Somogyi Könyvtár részletes protokollt dolgozott ki a kölcsönzés menetére a tavaly november 10-én elrendelt korlátozó intézkedések után. Ennek az a lényege, hogy úgynevezett Könyv(tár)Pontokat alakítottak ki a központi és fiókkönyvtárak előtt, ami lehetővé tette, hogy anélkül kölcsönözhessenek az olvasók, hogy bemennének az épületbe. Ezzel védték mind a könyvtárosok, mind az olvasók egészségét. A szegedi könyvtár online regisztrációt is lehetővé tett, így előre egyeztethetők voltak a részletek. Könyv(tár)Pontos kölcsönzéskor ugyanis az előzetes online megrendelés után a központi könyvtár és a fiókkönyvtárak előtti átvevőponton rövid idő alatt lebonyolítható volt a könyvek visszaadása és átvétele. A fiókkönyvtárak esetében e-maiben vagy online igénylőlap kitöltésével történhetett a kölcsönzés.

A március 8-tól életbe lépett újabb korlátozó intézkedések azonban ezt a lehetőséget is elvették a könyvtárosoktól és az olvasóktól. Mostantól ugyanis nincs lehetőség a könyvtárépületek előtti találkozóra sem, így átmenetileg a kölcsönzés szünetel a Somogyi Könyvtárban és 14 fiókintézményében. Egyébként épp a napokban készültek el az Északvárosi Fiókkönyvtár felújításával, de egyelőre várniuk kell az olvasóknak azzal, hogy belülről megcsodálhassák a megszépült intézményt.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!