Egyéni terápiára is használható a masszázsmedence

Belföld, 2023.06.20

A masszázsmedencék által ma már arra is van lehetőség, hogy kifejezetten egyes izomcsoportok legyenek megdolgoztatva, illetve arra is, hogy a teljes test át legyen masszírozva.

Masszázsmedence Ennek a lehetőségnek köszönhetően egyéni terápia alakítható ki. Érdemes rendszeresen sort keríteni a jakuzzi használatára, hiszen számos jótékony hatás tulajdonítható neki. Cikkünkben bemutatjuk ezeket.

A Caldera Spas masszázsmedencék alkalmasak a körkörös masszázsterápiára, a test egészének működését figyelembe véve kerültek kialakításra. Így a teljes testmasszázs mellett arra is van lehetőség, hogy csupán egy-egy izomcsoport legyen alaposan átmasszírozva.

Milyen hatása van a hidroterápiának a szervezetre?

A hidroterápiának, a masszázsmedencék használatának kifejezetten pozitív hatása van a szervezetre, hiszen a masszázs és a meleg víz bizonyítottan jótékonyan hat az egészségre. A meleg víz segítségével természetes módon csökkenthető a fájdalom, mivel segít az ízületek merevségén.  

Továbbá hozzájárul a testhőmérséklet emelkedéséhez, amelynek köszönhetően fokozódik a vérkeringés. Így pedig a vérrel szállított tápanyagok hamarabb elérnek a szövetekhez és a sejtekhez. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy a regenerálódás ideje lecsökkenjen.

Érdemes rendszeresen sort keríteni a masszázsmedence használatára

A víz felhajtóereje is pozitívan hat a szervezet működésére, hiszen oldódik általa az izmokban és az ízületekben felgyülemlett stressz, valamint javul a mozgásterjedelem. Nemcsak a meleg víz hat pozitívan a szervezetre a hidromasszázs során, hanem a masszázs is, amelyről a masszázsbefúvók gondoskodnak.  

A masszázs során ellazulnak az izmok, a szalagok és az inak, továbbá endorfin szabadul fel közben, amely fájdalomcsillapító hatással rendelkezik. Érdemes rendszeresen sort keríteni a masszázsmedence használatára, hogy érvényesülni tudjon a hidroterápia jótékony hatása. A rendszeres használattal megőrizhető az izmok rugalmassága és ereje, valamint az izmok mozgékonysága, és megelőzhetővé válnak a sérülések.  

Egyszerre csupán egy izomcsoportra fókuszál

Ha az ülőhelyek és a befúvók körültekintően vannak kialakítva a masszázsmedencében, akkor lehetséges, hogy egy-egy izomcsoportra fókuszáljon a hidromasszázs. A körkörös masszázsterápia segítségével az izomfeszültség szempontjából legfontosabb testrészeket masszírozza át a talptól egészen a nyak merev izomzatáig, azonban egyszerre csupán egy izomcsoportra összpontosít.

Továbbá lehetőség van a vízsugarak erejének állítására is, amelynek köszönhetően erőteljes hidromasszázs is elérhető, illetve nyugtató masszázs is. A medence típusától függően a befúvók lüktető és forgó vízsugár kibocsátására is képesek lehetnek. Szóval az egyéni igényekre szabható a rendszer működése.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!