TV műsor

Ejtőernyős tábort szervezett a Honvédelmi Sporszövetség kadétoknak

Belföld, 2021.07.21

Először szervezett ejtőernyős tábort kadétoknak a Honvédelmi Sportszövetség, amely ezzel hagyományt kíván teremteni - hangzott el a tábor megnyitóján szerdán Kaposújlakon.

Ejtőernyős tábort szervezett a Honvédelmi Sporszövetség kadétoknak Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője, a sportszövetség elnöke célként a hazai ejtőernyős élet fellendítését jelölte meg, továbbá a pályaorientációt azon kadétok számára, akik felsőfokú tanulmányaikat a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen képzelik el.

Felidézte, minisztersége alatt, 2017-ben hozták létre a Honvédelmi Sportszövetséget, hogy a fiataloknak többféle tartalmas képzési lehetőséget biztosítsanak. Ilyenek a középiskolások számára szervezett honvédelmi táborok - tette hozzá.

Simicskó István gratulált az ejtőernyős táborba 15 kadétképzőből érkezett 18 középiskolás fiatalnak a bátorságához, hogy vállalkoztak a megmérettetésre, majd kiosztotta számukra az ejtőernyős igazolványokat.

Borhi Zsombor (Fidesz-KDNP), Kaposvár alpolgármestere a megnyitón arról beszélt, hogy települése számára rendkívül fontos a honvédelmi nevelés, ezért a Honvédelmi Minisztériummal közös projektekben gondolkoznak. A honvédelmi képzés mellett honvédkollégiumot szeretnénk létrehozni - mondta az alpolgármester.
(MTI)

Galériánk

Ejtőernyős tábort szervezett a Honvédelmi Sporszövetség kadétoknak Ejtőernyős tábort szervezett a Honvédelmi Sporszövetség kadétoknak Ejtőernyős tábort szervezett a Honvédelmi Sporszövetség kadétoknak Ejtőernyős tábort szervezett a Honvédelmi Sporszövetség kadétoknak Ejtőernyős tábort szervezett a Honvédelmi Sporszövetség kadétoknak Ejtőernyős tábort szervezett a Honvédelmi Sporszövetség kadétoknak Ejtőernyős tábort szervezett a Honvédelmi Sporszövetség kadétoknak
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!