Elektromos kandalló a varázslatos hangulatért

Belföld, 2019.11.21

Bár alapvetően az elektromos kandallóknak két funkciója van, legtöbben csak az egyik miatt vásárolnak ilyen készüléket.

Elektromos kandalló Ez pedig nem más, mint a látvány. Az elektromos kandallók ugyanis megdöbbentően élethűen tudják megjeleníteni a tüzet, a lángokat, ezáltal nagyon idilli hangulatot képesek teremteni otthonunkban.

Az elektromos kandalló két funkciója

A látvány és a meghitt hangulat biztosítása mellett az elektromos kandallóknak természetesen van fűtési funkciója is. A ventilátoros hősugárzó ugyanis típustól függően felfelé vagy előre képes fújni a meleg levegőt. A két funkció azonban egymástól függetlenül is használható, vagyis bekapcsolhatjuk a készüléket a látvány kedvéért is, de nem muszáj a fűtést is működtetni.

Az igazi kandallókhoz képest azonban ezek működése nem jár semmilyen kosszal, extra erőfeszítéssel, mindössze néhány gombnyomással be- és kikapcsolhatóak, és máris rendkívül hangulatossá varázsolható az otthonunk.  

További előnyök

Az épített kandallókkal szemben ezek telepítése rendkívül egyszerű és gyors. Ha a ház paraméterei nem teszik lehetővé, vagyis az nem rendelkezik a megfelelő füstelvezető rendszerrel, akkor sem kell lemondani a kandallóról, az elektromos verzió ugyanis megoldást jelent erre a helyzetre. Mindössze annyit kell észben tartani, hogy a fürdőszobába nem ajánlott helyezni a készüléket.

Beüzemelése nem igényel semmilyen extra építést vagy átalakítást a házon, hiszen nem kell kéményt bekötni, csupán elektromos áramra van szükség a működtetéséhez. De még a karbantartása sem kerül időbe és fáradtságba. Nem keletkezik égéstermék, nem kell folyamatosan szemmel tartani, hogy ki ne aludjon a tűz, valamint nem kell bajlódni a fa beszerzésével és felvágásával sem.

Továbbá nem elhanyagolható pozitív tulajdonsága az elektromos kandallóknak, hogy az élettartamuk rendkívül hosszú, hiszen nem fenyegeti olyan mértékben a korrózió és rozsdásodás.  

A Háztartási kisgépeknél kapható elektromos kandallók a valódi lángeffektusnak köszönhetően rendkívül élethűen jelenítik meg a tüzet, általuk a látvány és hangulat garantált. A cég kínálatában elérhető készülékek mindegyike hordozható, 2 fokozatra állítható, ventilátoros rásegítéssel és túlmelegedés elleni védelemmel ellátottak. Minimum 18 négyzetméternyi terület felfűtésére alkalmasak. Az ARDES 356 elnevezésű készülék mindezek mellett kerekeken gurul, súlya nagyjából 12 kilogramm, mérete pedig szélességre 51 centiméter, mélységre 32 centiméter, míg magasságra 67 centiméter, teljesítménye pedig 2000W.

Egy hideg, téli estén igazán varázslatos hangulatot kölcsönöz egy elektromos kandalló a házban. A lángok, a pislákoló tűz látványa melegséget sugároz, valamint kellemes látványt és idilli, meghitt hangulatot is biztosít.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!