Elemző: a pedagógusok életpályamodellje ellen dolgozik a baloldal Brüsszelben

Belföld, 2023.06.16

A pedagógusok életpályamodellje ellen dolgozik a baloldal Brüsszelben - mondta Zila János, az Alapjogokért Központ elemzője az M1 aktuális csatornán péntek este.

A pedagógus-életpályáról szóló törvényjavaslat célja, hogy a tanárok megbecsülést, a diákok versenyképes tudást kapjanak. A kormány javaslata a tanulókat helyezi a középpontba, az ő fejlődésük a legfontosabb. Ezeknek a céloknak a megvalósításáért a kabinet képviselői hosszasan egyeztettek a szakmai szervezetekkel, parlamenti pártokkal, és ennek alapján módosították a javaslat szövegét - hangoztatta az elemző.

A baloldal ezzel szemben különböző "erőszakos, trágár" akciókkal próbálja felhívni magára figyelmet, ahogy évekkel ezelőtt a munka törvénykönyvével kapcsolatban tette. Kritikái azonban nem szakmaiak, csak politikai terméket próbál létrehozni, ürügyeket keres - vélekedett Zila János.

Szerinte a baloldal Brüsszelben is mindent megtesz, hogy ne érkezzen meg a tanárok béremelésének forrása. Brüsszelen keresztül nyomást próbálnak gyakorolni, de mindez eredménytelen, továbbra is népszerűtlenek - mondta. Hozzátette: a legtöbb baloldali párt a parlamentbe jutási küszöbön billeg, miközben a kormánypártok támogatottsága stabil.

Az ukrajnai háború félelmet és valódi problémákat szül, amelyekre valódi megoldásokat kell találni, de erre a baloldal nem képes, ezért népszerűtlen - jelentette ki az Alapjogokért Központ elemzője.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!