TV műsor

Elérhetők a mobiljegyek és -bérletek a szegedi közösségi közlekedésben

Belföld, 2020.09.22

A tesztidőszakot követően október 1-jétől elérhetőek a mobiltelefonos alkalmazásokon keresztül vásárolt jegyek és bérletek a szegedi közösségi közlekedésben - közölte a városfejlesztési alpolgármester kedden a Tisza-parti városban.

Szegedi városháza Nagy Sándor (Momentum) az autómentes napon tartott sajtótájékoztatón elmondta, Szegeden az utasok igényei alapján folyamatosan bővítik a jegyvásárlás lehetőségeit.

Néhány éve az országban elsőként vezették be, hogy valamennyi jármű fedélzetén érintéses bankkártyával vásárolható menetjegy - közölte a politikus, hozzátéve: ezt a szolgáltatást már több mint 700 ezer alkalommal vették igénybe az utasok.

Az egy éve indított fejlesztés eredményeként a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. rendszerét használó mobiltelefonos alkalmazásokban - kényelmi díj nélkül - megvásárolható valamennyi menetjegy, időalapú jegy, illetve bérlet, a MÁV-Start Zrt. alkalmazásában pedig jelenleg 24 és 72 órás jegy váltható - tudatta az alpolgármester.

Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezető igazgatója kifejtette, az előre megvásárolt menetjegy a járműveken több helyen is kihelyezett kétdimenziós vonalkód (Aztec kód) mobiltelefonos beolvasásával érvényesíthető. Az ellenőrök pedig az alkalmazások által az utas telefonján generált kódot beolvasva tudják megnézni a jegy vagy bérlet érvényességét.

Egy szülő vagy tanár egyszerre több jegyet is vásárolhat, amelyeket külön-külön kell érvényesíteni. Várhatóan az év végétől pedig arra is lesz lehetőség, hogy a szülők saját telefonjukon gyermeküknek váltsanak bérletet - közölte az igazgató.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!