Elfogadták a Szabolcs megyei önkormányzat idei költségvetését

Belföld, 2020.02.18

Elfogadta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés az önkormányzat és annak hivatala 2020-as összevont költségvetését több mint 953 millió forintos bevételi és kiadási főösszeggel.

Az erről szóló előterjesztés szerint az önkormányzat saját, több mint 878 millió forintos bevételének nagyobb részét a több mint 473 millió forintos költségvetési bevétel alkotja.

Emellett a helyhatóság több mint 405 millió forint maradványösszeget tervezett be a büdzsébe; ez nyújt fedezetet idén azokra a projektekre, amelyek esetében a támogatások a korábbi években érkeztek be, illetve a kötelezettségvállalással terhelt és a támogatással nem biztosított működési és felhalmozási kiadásokra.

A kiadási oldalon a jelentősebb tételek között 593 millió forintot a működési célú, míg több mint 284 millió forintot a finanszírozási és felhalmozási kiadásokra terveztek be.

A költségvetés tervezésekor az önkormányzat és az önkormányzati hivatal nem számolt hitelfelvétellel, a működési és felhalmozási bevételek és kiadások különbözetéből eredő 475 millió forintos hiányt belső forrásból, nagyrészt a tavalyi maradványösszeg felhasználásával hozzák egyensúlyba - olvasható az előterjesztésben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!