Elfogták mind a nyolc határsértőt, akik közül egy kést rántott a szegedi képviselőre

Belföld, 2021.01.12

Feltehetőleg illegálisan hazánkba belépő férfiak egy csoportjával találkozott Szabó Bálint független önkormányzati képviselő hétfőn reggel a szegedi Bertalan hídon. A csapat egyik tagja állítása szerint kést rántott, miután a politikus megkérdezte, segíthet-e nekik.

Szabó Bálint
Szabó Bálint a facebookon számolt be elsőként az eseményekről: Szokásos reggeli futásának végeztével különös csoportosulásra lett figyelmes a szegedi Bertalan híd újszegedi oldalán. Leírása szerint a „katonásan” vonuló fiatalok már távolról gyanúsnak tűntek, így autójához érve megkérdezte a kezükben telefont tartó fiatal férfiaktól, hogy segíthet-e. Elmondása szerint ekkor az egyikük kést rántott, majd a csoport futásnak eredt a híd túloldala felé. Szabó azonnal hívta a rendőrséget, a járőrök gyorsan intézkedve hat fiatalt azonnal, egy másikat pedig nem sokkal később elfogtak. A rendőrség tájékoztatása szerint később nyolcadik férfit is elfogták, de szúró-vágó eszközt nem találtak egyiküknél sem az előállításuk során.

Csongrád-Csanád megyében egyébként a járőrök január 11-én 17 óra 30 perc és január 12-én 5 óra 30 perc között három esetben, összesen 23 határsértőt tartóztattak fel Szeged közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az újszegedi polgárok egyébként az utóbbi hetekben tapasztalhatták, hogy a rendőrök rendszeresen járőröznek a Maros folyó töltésén, amely közvetlen összeköttetést biztosít Szeged és Makó között.
(Webrádió)

Címkék

Szabó Bálint
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!