Elképesztő gyüjteményt vonultat fel a Kockanapok Szegeden

Belföld, 2022.10.30

Több mint 2 millió darab Legóból áll az a szinte felbecsülhetetlen értékű gyűjtemény, amely két napra Szegedre érkezett.

Kockanapok Szeged
2020. februárjában már volt Kockanapok Szegeden, akkor is, ahogyan most is a Szent-Györgyi Albert Agóra adott helyet az impozáns gyűjtemények, amely felhőtlen kikapcsolódást kínál felnőttnek és gyermeknek egyaránt. Több mint két évvel ezelőtt "csak" 1,5 milliónál tartott a darabszám, amely azóta jelentősen gyarapodott köszönhetően Zentai Ferenc nem csillapodó gyűjtőszenvedélyének.  

Mint a kiállítás tulajdonosa és szervezője kérdésünkre elmondta, a mostani már a harmadik kiállításuk Szegeden, a korábbi kiállításhoz képest is több száz új építményt tudnak bemutatni az érdeklődőknek. A nyitónapon is rengetegen voltak, több tucat gyermek játszott a helyszínre kiállított Lego kockákkal, amelyekből jellemzően hatalmas tornyok épültek. A kiállítás azonban kétnapos, így aki szombaton nem ért rá, vasárnap 9 és 18 óra között még megtekintheti Magyarország legnagyobb utazó Lego gyűjteményét.  

Mint Zentai Ferenc kérdésünkre elmondta, nincs kedvenc szettje, de a Csillagok háborúja sorozat nagyon közel áll a szívéhez, tekintve, hogy emiatt kezdett el Legózni is. A kiállítás tulajdonosa ugyanakkor hozzátette, minden egyes darabhoz van érzelmi kötődése, így egyetlen kedvencet sem tudna kiemelni közülük. Rengeteg áldozattal és lemondással járt a gyűjtemény megszerzése, amely azonban folyamatosan fejlődik. A kiállítás legdrágább darabja az egyedi építmények közül kerül ki, ugyanakkor van olyan szett, amely az eredeti ár sokszorosát éri, elég csak a Csillagok háborúja Milennium Falconjára gondolni. A kiállítás amennyiben nem utazik, akkor egy garázsban pihen, érdekesség még, hogy okos logisztikával gyakorlatilag a felében elfér ez a rengeteg Lego, amelynek döntő többsége összeszerelve utazik városról városra a Lego őrültek legnagyobb örömére.  

Egyébként a Legók között olyan különlegességek is felfedezhetők, mint a Vissza a jövőbe DeLorean-je, batmobilok, Alienek, Terminátorok, Bugatti, valamint Ferrari szupersportkocsik, illetve a korábban említett Csillagok háborúja sorozat, amelyből számosat megcsodálhat a közönség a Szegórában.
(Webrádió)

Címkék

Kockanapok Szeged Szent-Györgyi Albert Agóra
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!