Elképesztő LEGO gyűjtemény Szegeden

Belföld, 2020.02.29

Egy gyűjtőnek felbecsülhetetlen, de több tízmillió forintot is megér az a gyűjtemény, amely Zentai Ferenc kollekcióját képezi és amely Szegeden tekinthető meg a hétvégén.

Kockanapok Szeged
Több mint 1.500.000 Lego kockából álló gyűjteményét hozta Szegedre Zentai Ferenc, amelyet a hétvégén tekinthetnek meg az érdeklődők a Szent-Györgyi Albert Agórában. A kollekció hatalmas, de elmondható, hogy leginkább Star Wars tematikájú, hiszen számos építés a kultikus film szereplőit idézi. A kiállításon megtekinthető többek között Leia hercegnő, R2-D2 és a Millenium Falcon is. Han Solo űrhajójának értéke gyűjtők körében elérheti akár az 5000 Eurót. De LEGO-ból épült vonatos terepasztal éppúgy megcsodálható a Kockanapokon, mint a Bugatti Chiron szupersportautó méretarányos mása.  

Felsorolni is nehéz lenne, de Trabantot, Alient és Terminátort is rejt a nem mindennapi gyűjtő kollekciója. Zentai Ferenc több mint 13 éve gyűjti a Legókat és életvitelszerűen is ezzel foglalkozik, általában havonta 3 kiállítást szervez. A gyűjteményét egy nagy raktárban tartja, ahol természetesen építeni is szokott, mint kérdésünkre elmondta, a tárlat folyamatosan bővül. Zentai Ferenc gyűjtő szenvedélyének köszönhetően egy rendezvény sem ugyan olyan, mindig változik. Aki szereti a dán építőkockákat, annak a kiállítás kötelező. A LEGO név egyébként a "Leg godt" kifejezésből származik, amely azt jelenti, hogy "Játssz jól!".  
(Webrádió)

Címkék

Kockanapok Szeged LEGO
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!