Elképesztően népszerű a Mars téri használtcikk-börze

Belföld, 2024.03.10

Tavaly október 15-én nyitotta meg kapuit először a használtcikk-börze a Mars téren, a Szegedi Vásár és Piac Kft. szervezésében, és már akkor látható volt, hogy óriási az igény a hasonló kezdeményezésekre.

Használtcikk-börze Mars tér
A börze sikere töretlen, amelyet mi sem bizonyít jobban, minthogy ismét zsúfolásig megtelt a Mars téri piac Nagycsarnoka. Az elsőnek még a sátras piac adott helyet, de hamar kiderült, hogy jelentős igény mutatkozik mind az árusok, mind a vásárlók részéről a nagyobb helykínálatra, így hamar átkerült a rendezvény a fedett Nagycsarnokba. A börze gyakorlatilag a Cserepes sori piacot hivatott pótolni, amelynek ugyan van alternatívája, azonban közel sem lett olyan népszerű, mint az eredeti helyszínen volt.  

A legtöbb árus most is használt ruhaneműket, régi evőeszközöket és tányérokat, valamint megunt játékokat kínált, de a figyelmes szemlélődő azért különlegességekre is bukkanhatott.

Például egy öntvényből készült ágyúgolyóra, melyre egy Kelebia mellett tanya bontásakor találtak rá, a falba beékelődve. Pontosan persze nem lehet tudni, hiszen tulajdonosa nem vizsgáltatta be, de a fém ágyúgolyó vélhetőleg az 1600-as évekből származhat, a törökök használtak hasonlót. A történelem egy kis darabjáért nem is kért sokat a tulajdonosa, hiszen mindössze egy Mátyás Királyért megvált volna tőle.

Vonzotta a szemet az a rendkívül jó állapotban lévő gramofon is, amely tulajdonosa szerint tökéletes állapotban, működőképesen várja új gazdáját. Érdeklődők akadtak szép számmal, de egyelőre nem talált új tulajdonosra a matuzsálemi korú hangtechnika.  

Portálunk értesülése szerint olyan nagy az érdeklődés a használtcikk-börze iránt az árusok részéről, hogy az online meghirdetés után gyakorlatilag percekkel később betelnek a helyek.  

Az érdeklődés nem is csoda, hiszen nem csak a portékáikat kínáló árusok, hanem a vásárlók, nézelődők is nagyon szeretik a börzét, nem véletlenül mindig teltházas. Igény vélhetőleg volna többre is. 
(Webrádió)

Címkék

Használtcikk-börze Mars tér SZVP
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!