Elkezdődött a 2,3 milliárd forintos járdafelújítási program Békéscsabán

Belföld, 2021.09.14

Elkezdődött Békéscsaba történetének legnagyobb volumenű járdaépítési programja, amelyre a kormány 2,3 milliárd forintot biztosított.

Szarvas Péter (Hajrá Békéscsaba Egyesület) polgármester a fejlesztési programot történelmi léptékűnek nevezte, mivel soha ekkora összeget nem fordítottak még járdafelújításra Békéscsabán.

Közösségi oldalán tett legutóbbi bejegyzésében a polgármester közölte, a négy ütemben megvalósuló fejlesztés első részében 35 járdaszakasz készül el, 17 helyen már e hónapban elkezdődnek a munkálatok. A projekt másfél évig tart, és várhatóan 160 utca járdaburkolata lesz megépítve, illetve felújítva.

Herczeg Tamás (Fidesz) országgyűlési képviselő Facebook-oldalán azt írta a programról, a beruházás mintegy 65 ezer méter hosszúságú, és 75 500 négyzetméternyi járdafelületet jelent.

A teljes beruházás a tervek szerint 2022 végén zárul.

A járdafelújítási program mellett hétmilliárd forintot meghaladó összeget biztosított a kormány Békéscsabának úthálózata fejlesztésére a Modern városok program részeként. 2022 végéig több mint 80 utcában zajlanak útépítési vagy útfelújítási munkák majd, a program első üteme már elindult.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!