Élményautózást szerveztek súlyos betegségből felgyógyult gyermekeknek

Belföld, 2024.05.25

Élményautózás és más programok várták a Ments Életet Közhasznú Alapítvány által támogatott családokat szombaton Mogyoródon, a Hungaroringen.

A Ments Életet Közhasznú Alapítvány 13 éve segíti a súlyos, életet veszélyeztető (jellemzően daganatos, CF-es és SMA-s) betegségben szenvedő, illetve ezekből gyógyuló gyermekeket és családjaikat. A "Váltsd valóra te is egy beteg gyermek álmát!" program keretei között a gyermekek különleges kívánságait teljesítik.

Mikola József, a Ments Életet Alapítvány kuratóriumának elnöke a szombati rendezvény megnyitóján kiemelte, minden programjukba igyekeznek valamilyen sportot "belecsempészni", és ez már sokadik alkalommal az autósport. Köszönetet mondott a Porsche Hungaria CUPRA márkája és a Mercarius Flottakezelő Kft. támogatásáért.

"Az autók megdobogtatják a fiúk, de a lányok és a szülők szívét is, ez egy családi rendezvény" - hangsúlyozta Mikola József. Megjegyezte, a beteg gyermek miatt a testvérek általában háttérbe szorulnak, a szülők pedig nehéz helyzetbe kerülnek a hónapokig, évekig tartó kezelések alatt. Az alapítvány ezért a komplett családokat segíti, a család minden tagjának szeretne élményeket nyújtani.

Az alapítvány tájékoztatása szerint a gyereknapi programok, kirándulások és nyaralások mellett folytatják "Álomiskola" projektjüket, amely a gyógyult gyermekek társadalomba történő visszailleszkedését segíti elő például gyógytorna, terápiás kezelések, sport, nyelvtanulás finanszírozásával, "Álomkommandó" programjukkal pedig a leginkább rászoruló családok napi gondjain igyekeznek enyhíteni többek között tűzifa vásárlással, steril szoba kialakításával, tartós élelmiszerekkel vagy háztartási eszközökkel.

Szombaton a családokat az élményautózáson kívül gumis akadálypálya, KRESZ-pálya és versenyautó-szimulátor is várta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!