„Elspanyolosodott” Szeged néhány belvárosi utcája

Belföld, 2021.09.13

Spanyol zászlók és feliratok jelentek meg a szegedi belvárosban vasárnap, és néhány utcában teljesen leállították a forgalmat egy film forgatása miatt.

Filmforgatás Szegeden A Szepark honlapján jelezte, hogy vasárnap és kedd között korlátozzák a forgalmat.

Egy spanyol város képét mutatja Szeged néhány tere és utcája, például a Klauzál tér és a Kárász utca egy része. Az A Capella cukrászda átalakított üzletportálján például megjelent a: „Prubebe nuestro desayuno” (Kóstolja meg reggelinket) felirat. Spanyol nyelvű utcanévtáblák is megjelentek a Kárász és az Oroszlán utcákon. Ezen kívül hatalmas vásznakra feszített spanyol zászlók fogadják a sétálókat a Kárász utcán, valamint a Klauzál téren. A hétfő délutáni forgatási napon például a Kigyó Patika előtt forgattak, amelyet szintén spanyol feliratokkal láttak el. Úgy tudjuk akció filmet forgatnak, amelyet mi sem bizonyít jobban, minthogy egy spanyol rendőrautó is felbukkant a hétfői forgatáson, amelyen számos statiszta vesz részt. 

A Szepark Kft. honlapján jelezte, hogy vasárnaptól keddig forgalomkorlátozás lesz egyes belvárosi részeken filmforgatás miatt. Itt jelenleg parkolni sem lehet, igaz a Belvárosi híd szegedi hídfőjénél folyó munkálatok miatt amúgy sem érdemes ilyesmivel próbálkozni a Deák Ferenc utcában vagy a Viktor Hugo utcában.

Több helyen tájékoztató lapok vannak kifüggesztve, ezekről több információhoz juthatunk. A szegedi jeleneteket a fővárosi székhelyű Pioneer Stillking INTL Kft. forgatja. Hétfőn a Deák Ferenc, Oroszlán és Kárász utcán, valamint a Klauzál téren, kedden pedig a Magyar Ede és Dugonics téren, továbbá a Kölcsey és Feketesas utcákon. Ezeket a közterületeket azért zárhatták le ideiglenesen, mert bérleti díjat fizet a filmet készítő cég a városnak.

Lesznek forgatások a Magyar Ede, Dugonics, Klauzál tereken, illetve a Kárász, Oroszlán és Deák Ferenc utcákon. A környező utcákban több parkolóhelyet a stábautók foglalnak majd el, illetve egyes helyszíneken ideiglenes jelzőlámpával irányítják a forgalmat.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!