Elvis jó hazafi, ezért elindul a parlamenti választáson

Belföld, 2022.01.14

Egy hete jelentette hivatalosan, hogy indulni fog a parlamenti választáson Várkonyi Zoltán, akit Szegeden sokan csak Elvisként ismernek.

Várkonyi Zoltán (Elvis) Azt vallja, hogy rengeteget kell azért tenni, hogy anyagi és erkölcsi értelemben is jó útra térjen az ország.

Az elmúlt években gyakran felléptem Budapesten, jó barátomnak vallom Radics Gigit, Varga Miklós, Nagy Ferót és Deák Bill Gyulát - osztotta meg velünk élményeit Várkonyi Zoltán. A show világába már nagyon régen megérkezett - hiszen többek között szerepelt az István a király királydombi előadásban -, most azonban kipróbálná magát a politikában is. Az Elvis-imitátorként ismertté vált Várkonyi ugyanis múlt pénteken jelentette be, hogy az ISZOMM (Szolidaritás Magyarországért Mozgalom) párt jelöltjeként ringbe szál a Csongrád-Csanád megyei 1-es választókörzetben a parlamenti képviselői mandátumért.

A Szanyi Tibor nevével fémjelzett párt szeretne mind a 106 választókörzetben jelölteket állítani, és Várkonyi Zoltán is bízik abban, hogy sikerül összegyűjtenie az induláshoz szükséges mennyiségű ajánlószelvényt. Azt vallja, hogy változásra van szükség, ugyanis a Fidesz az elmúlt 12 évben mély szociális és morális válságba vezette a magyarokat. Igazi hazafinak vallja magát, aki szomorúan látja, hogy körülötte egyre lazábbakká váltak az emberi kapcsolatok, az ország sorsáért pedig csak a szólamok szintjén aggódnak a politikusok. Szerinte a népet kell előtérbe helyezni, a politikusoknak ezért az embereket kell szolgálniuk, és nem fordítva.

Ezért fontos programjának az a pontja, hogy a parlamenti képviselők fizetése nem lehet több a mindenkori minimálbér kétszeresénél. Meg kell becsülni a pedagógusokat, az egészségügyi dolgozókat, valamint a nyugdíjasokat, akik rengeteget tesznek ezért az országért. Utóbbiak nyugdíja nem lehet nettó 150 ezer forintnál kevesebb, a minimálbért pedig nettó 250 ezer forintban kell meghatározni. Ennél kevesebb pénzből ugyanis nem tudnak tisztességesen megélni azok az emberek, akik sokat tesznek ezért az országért – vallja Várkonyi Zoltán.

Arra a kérdésre, hogy amennyiben sikerülne bekerülnie az országgyűlésbe, felhagyna-e jelenlegi kenyérkeresetével, annyit mondott, hogy nem lenne ideje a sok teendő mellett imitátorkodni. Elvis Presley szinte teljes repertoárját tudja, ami nagy dolog, hiszen közel 700 számot adott elő a nagy előd. Egyelőre azonban nem kell felhagynia az énekléssel, de sokat foglalkoztatja a politika, és rengeteget töpreng azon, milyen legyen a kampánya. Bízik abban, hogy lesznek segítői ebben a munkában, és hogy elnyeri az emberek bizalmát az áprilisi voksoláson.
(Webrádió)

Címkék

Várkonyi Zoltán Elvis ISZOMM Szanyi Tibor
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!