Elzárta az árvíz Hernádszentandrást

Belföld, 2020.10.16

Elzárta a Hernád áradása miatt kiöntött Bársony patak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádszentandrást, a települést nem lehet járművel megközelíteni, így a tömegközlekedés is szünetel - közölte Pécsi Norbert Sándor a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője az MTI-vel pénteken.

Elzárta az árvíz Hernádszentandrást Tájékoztatása szerint a Hernád áradása miatt lezárták az Ináncs-Abaújszántó és a Méra-Ináncs összekötő egy-egy szakasza, Hernádszentandrást pedig körbefogta az ár, sem Pere, sem Ináncs, sem Encs felől nem lehet péntek hajnaltól bejutni a településre.

A Sajó áradása miatt továbbra is le van zárva a Putnokról Sajóvelezdre vezető út egy szakasza, valamint a Sajóvelezdről Vadna felé vezető út. A lezárt szakaszok a 26-os főúton át kerülhetők el. Sajóvelezdre csak Királd vagy Sajómercse felől lehet bejutni. Nem járható a 26-os főútról Sajókazára vezető összekötőút sem. Múcsony felé kell kerülni.

A Sajógalgócba vezető utat is víz borítja, oda csak egy földúton lehet bejutni. Ugyancsak lezárták a Muhi és Köröm közötti utat, Muhi közelében. Az áradás miatt a komp sem közlekedik.

A Bódva megemelkedett vízszintje miatt a Komjáti és Tornabarakony közötti út egykilométeres szakaszát kellett lezárni, Bódvalenke, Tornaszentandrás és Tornabarakony település Hídvágardó felől közelíthető meg.
(MTI)

Galériánk

Elzárta az árvíz Hernádszentandrást Elzárta az árvíz Hernádszentandrást
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!