TV műsor

Emléknap - Kormánypártok: Gyurcsány és Dobrev abban a villában lakik, amelyet a családjuk a megtorlásokért kapott

Belföld, 2021.02.25

Gyurcsány Ferenc és felesége, Dobrev Klára ma is abban a villában lakik, amelyet az Apró-család jutalomból az 1956 utáni megtorlásokért, köztük Nagy Imre koncepciós peréért kapott - mondta a kormánypártok nevében a KDNP frakciószóvivője az MTI-hez csütörtökön, a kommunizmus áldozatainak emléknapján eljuttatott videonyilatkozatában.

Nacsa Lőrinc felháborítónak és álságosnak nevezte, hogy Dobrev Klára, a DK EP-képviselője - az "Apró-villa" lakója - a témában tett közzé bejegyzést a közösségi oldalán.

Hiszen - tette hozzá - Dobrev Klára nagyapja nem más, mint Apró Antal, az 1956 utáni kegyetlen kommunista megtorlás egyik főszereplője, "és a család jórésze nemcsak kiszolgálója, de haszonélvezője volt a kommunista rendszernek".

"Ráadásul Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára politikai és gazdasági kapcsolatrendszerének egy részét is a kommunista rendszernek köszönheti" - fogalmazott Nacsa Lőrinc.

A videó végén a frakciószóvivő egy segítőjével feltehetően az Apró-villa kapuján elhelyezett egy plakátot, amelyen Rákosi Mátyás és Apró Antal együtt láthatók. Nacsa Lőrinc szavai szerint ennek a két embernek köszönheti Gyurcsány és Dobrev a villát.

Az épület előtt elhelyezték továbbá az 1956 utáni megtorlás áldozatainak névsorát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!