Emmi: jelentősen csökkent a rászorulók száma Magyarországon tíz év alatt

Belföld, 2021.02.18

A súlyos anyagi nélkülözésben élők aránya egy évtized alatt 23,4 százalékról 8,7 százalékra csökkent az Eurostat kimutatásai szerint - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint ez uniós szinten is számottevő eredmény: a lista aljáról, "a 6. legrosszabb helyről ugrottunk a lista elejére", a 9. legjobb helyre az Európai Unió 27 tagállama közül.

Egy évtized alatt felére csökkent azoknak a száma, akiknek nincs tartalékuk egy váratlan kiadásra, például egy mosógép vagy egy hűtőszekrény cseréjére, valamint két és fél millióval többen engedhetnek meg maguknak egy hét nyaralást - írták.

Ismertették: míg tíz éve minden negyedik embernek gondot jelentett a lakással kapcsolatos fizetési hátralék vagy a hiteltörlesztés, jelenleg ez csak minden tizedik embert érint.

Egy évtized alatt harmadára esett vissza azoknak a száma is, akiknek gondot jelent a lakásuk fűtése. Előbbi a devizahiteles mentőcsomagoknak, utóbbi a rezsicsökkentésnek is köszönhető - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!