TV műsor

EP-választás - Radikális, gyökeres változást akar a Mi Hazánk Mozgalom

Belföld, 2019.05.15

A Mi Hazánk Mozgalom radikális, gyökeres változást akar, ami a nemzetstratégiai kérdésekre konkrét válaszokat tud adni, és valóban megváltozik tőle majd a helyzet - közölte az ellenzéki párt elnöke az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorsávjában, pártja programját ismertetve a május 26-ai EP-választásra.

Toroczkai László azt mondta, az egyik legfontosabb üzenetük az, hogy a két nagy politikai tömb - a Fidesz köré csoportosuló "ner", valamint az LMP, a DK, a Jobbik, a Momentum és az MSZP alakította egységes balliberális tömb - álproblémákról vitázik, mert a legfőbb nemzetstratégiai kérdésekben egyetértenek.

Példaként azt említette, az 1990-es évek "rabló privatizációja" után mindkét tömb ugyanazt a gazdaságpolitikai megoldást - a multinacionális vállalatok beengedését - kínálta, ez pedig megakadályozta, hogy a magyar nemzetgazdaság fel tudjon épülni, előre tudja vinni az országot.

A "magyar-cigány együttélés" problémájára sem kínál egyik tömb sem megoldást - folytatta -, továbbra is feszültség és demográfiai problémák vannak. Ebben a kérdésben semmilyen előrelépés nem történt, és az unió is magára hagyja Magyarországot, mert a később csatlakozott állampolgárokra csak olcsóbb munkaerőként tekint, inkább Nyugat-Európát építi - vélekedett.

A párt olyan cigány vezetőket támogatna, akik elítélik a bűnt. Ők példaként állnának a többiek előtt, a bűnözőket pedig - nemzetiségtől függetlenül - Szibériába küldenék bérrabtartás keretében, mert ez visszatartó erő lenne - mondta.

A magyar polgárok semmit nem látnak az uniós támogatásokból, mert a pénzek egy részét mind a Fidesz, mind a balliberális kormány ellopta, a maradékot pedig "haszontalan" beruházásokra, alföldi kilátóra, alagutas autópályára költötte - jelentette ki a pártelnök.

A Mi Hazánk az Európai Parlamentben azért harcolna, hogy az uniós támogatásokat csak a magyar munkaadóknak és vállalkozásoknak adják bérfelzárkóztatásra, így felpörögne a fogyasztás, ezáltal pedig a gazdaság is - közölte Toroczkai László.

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. döntése értelmében az európai parlamenti választáson listát állító kilenc párt ötperces bemutatkozási lehetőséget kap az M1 aktuális csatorna reggeli műsorsávjában. A közmédia a sorrendről sorsolással döntött, a pártok képviselői május 6-ától 16-áig hétköznapokon érkeznek a stúdióba. A választási program ismertetésére vonatkozó öt percet a törvényben garantált időkereten felül biztosítja a pártok számára a közmédia.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!