Érdnél újraindult a vonatforgalom, miután befejeződött a kisiklott mozdony műszaki mentése

Belföld, 2019.07.14

Vasárnap hajnaltól ismét teljes útvonalon közlekednek a vonatok a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon, és már nem kell pótlóbuszokra átszállni Kelenföld és Százhalombatta között, mivel a tervezettnél korábban, vasárnap 10.00 óra helyett már szombaton éjfél előtt befejezték az érdi vasútállomásnál kisiklott mozdony műszaki mentését, valamint a beemelés és daruzás miatt elbontott felsővezeték helyreállítását.

Éjszaka megkezdik az Érdnél siklott mozdony elszállítását A Mávinform tájékoztatása szerint vasárnap 10.00 óráig érvényben marad a Déli-Kelenföld, Keleti-Kelenföld közötti szakaszokra a forgalomkorlátozások miatt bevezetett felármentesség (IC pót- és/vagy helyjegy esetén).

Pénteken 22.00 órakor 30-40 vasúti szakember közreműködésével kezdték meg a visszaemelését és elszállítását annak a mozdonynak, amely hétfőn délután Érden engedély nélkül elindult, a csonkavágány végén az ütközőbakot kiütötte, majd kisiklott, és az érdi Velencei út közelében lévő töltés szélén állt meg.

A 126 tonnás mozdony a vonatközlekedésben a hét folyamán nem okozott gondot, azonban a visszaemelés és elszállítás idejére le kell állítani a vonatforgalmat, valamint a közúti közlekedést is a Velencei úti híd érintett szakaszán. Kelenföld és Százhalombatta között pótlóbuszok szállították az utasokat a műszaki mentés végéig.

Szombaton reggel 6.00 óráig tartott a felsővezeték-hálózat visszabontása, ezt követően állították fel a darut. Ennek segítségével délelőttre már annyira sikerült visszavontatni a mozdonyt a csonkavágányra, hogy negyed tizenegytől feloldhatták az útzárat Érden, a Velencei úti vasúti felüljárónál.

A mozdonyt szombat délután sikerült visszaemelni a sínekre. Ezt követően elbontották a darut, és még késő este megkezdődhetett a biztosítóberendezés kábeleinek helyreállítása, valamint a felsővezeték visszaépítése, amely mintegy 6 órát vett igénybe.
(MTI)

Galériánk

Éjszaka megkezdik az Érdnél siklott mozdony elszállítását Éjszaka megkezdik az Érdnél siklott mozdony elszállítását Éjszaka megkezdik az Érdnél siklott mozdony elszállítását Éjszaka megkezdik az Érdnél siklott mozdony elszállítását
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!