Érezhetően nőtt a forgalom a szegedi üzletekben az újabb korlátozó intézkedések bejelentését követően

Belföld, 2021.03.05

Már csütörtökön érezni lehetett az újabb korlátozó intézkedések bejelentésének hatásait a szegedi üzletekben.

Metro áruház Mivel még nem volt teljesen egyértelmű, milyen helyeket érintenek a bezárások, sokan nem bízták a véletlenre a beszerzéseiket.

Március 8-tól újabb korlátozó intézkedések lépnek érvénybe Magyarországon az egyre romló járványügyi adatok miatt. Az biztos, hogy április 7-ig az általános iskolák bezárnak, és március 22-ig az élelmiszerüzleteken, gyógyszertárakon és drogériákon kívül a boltok is zárva lesznek. Arra voltunk kíváncsiak, mi a helyzet az olyan elárusító helyekkel, melyek státusza nem egyértelmű. Ilyenek a plázák, bevásárlóközpontok, melyekben sokféle üzlet található. De megkérdeztünk egy borszaküzletet is, melyben azt mondták, hogy mivel élelmiszerüzletként üzemelnek, továbbra is nyitva tartanak.

A szegedi Árkádban a ruhaboltok tulajdonosai már készülnek a zárásra, de a kávézókban - ahol eddig is csak elvitelre szolgáltak ki - szintén rossz a hangulat. Még egy pékségnél is azt az információt kaptuk, hogy nem nyitnak ki hétfőn. A Szeged Plázában is hasonló a helyzet. Ott az élelmiszerüzletek és drogériák kivételével mindenki zárásra készül. Senki se boldog a döntés miatt, de beletörődtek abba a tulajdonosok, hogy végre kell hajtaniuk a korlátozó rendelkezéseket.

A szegedi METRO Áruházban azt tapasztalták, hogy a csütörtöki bejelentés után megrohanták az áruházat a vásárlók. Ők egyébként nyitva lesznek hétfő után is, mivel élelmiszert is árulnak, ráadásul a kisebb élelmiszerboltok tőlük szerzik be az árut. Olyan boltoknak, nagyobb áruházaknak azonban, melyek nem árulnak élelmiszert, március 8-tól két hétre be kell zárniuk, ami komoly bevételkiesést jelent. Egyik helyen azt mondták, hogy valószínűleg szabadságra küldik a dolgozóikat ez alatt az időszak alatt.

A parkok, arborétumok továbbra is változatlanul nyitva lesznek, ahogy a szabadtéri sportolást sem fogják korlátozni. Feltéve, ha például séta, túrázás, futás, biciklizés közben betartjuk a biztonsági előírásokat, mint a maszkhasználat és a másfél méteres védőtávolság. A maszkhasználat szabadtéren mindenhol kötelező lesz, tehát már nem csak a nagyvárosokban fogják ezt ellenőrizni.
(Webrádió)

Címkék

Metro
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!