Erős nemzeti képviseletet ígér a parlamentben a Mi Hazánk

Belföld, 2022.04.08

Erős nemzeti képviselet, konstruktív ellenzéki erő lesz a Mi Hazánk az Országgyűlésben - hangsúlyozta pénteken, a parlament épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján Dócs Dávid, a törvényhozásba frissen bekerült párt alelnöke.

A politikus arról beszélt: 2018-as megalakulásuk óta a mérleg nyelvének szerepére készültek, ám a vasárnapi választáson az ellenzéki összefogás megmutatta, hogy "saját magát is képes alulmúlni", negyedik alkalommal is kétharmados parlamenti többséghez juttatva a Fideszt.

Bebizonyították, hogy nemhogy kormányváltásra alkalmatlanok, de az ellenzéki szerep is túl nagy falat a számukra - fogalmazott.

Hangsúlyozta, a Mi Hazánknak lehetősége nyílik arra, hogy a következő négy esztendőben meghaladja az ellenzéki összefogást, "akár támogatottságban is", bebizonyítva, hogy akár ellenzéki, akár kormányzati szerepben szolgálni tudják a nemzetet.

Dócs Dávid szerint a közeljövőben fel fog bomlani a hatpárti együttműködés, pártja azonban elég erős ahhoz, hogy képviselője a törvényhozásban az ellenzékiséget.

A Mi Hazánk alelnöke kiemelte: "valódi konstruktív ellenzéki szerepet" kívánnak betölteni, támogatva a nemzet érdekeit szolgáló javaslatokat, akár jobb-, akár - mint mondta, "véletlenül" - baloldalról érkezzenek azok.
(MTI)

Címkék

Mi Hazánk Mozgalom Dócs Dávid
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!