Erzsébetváros: a tankerület nem akar bérleti díjat fizetni a Damjanich utcai épületért

Belföld, 2021.06.21

A Belső-Pesti Tankerületi Központ elnyerte a Damjanich utca 4. szám alatti épület bérleti jogára kiírt pályázatot, mégsem akar fizetni érte - tájékoztatta a VII. kerületi önkormányzat hétfőn az MTI-t.

Pályázatában a tankerület azt ígérte, hogy saját irodái mellett a Molnár Antal Zeneiskola elhelyezésére is kötelezettséget vállal az épületben.

Az eredményhirdetés után az önkormányzat mindent megtett annak érdekében, hogy a bérleti szerződést aláírják és a zeneiskola beköltözhessen az ingatlanba - közölte a VII. kerület. Ezért az önkormányzat a tankerület korábbi, több tízmillió forintos tartozására részletfizetési kedvezményt engedélyezett, a szerződéskötés határidejét pedig a másik fél kérésének megfelelően többször is módosította, és minden vitás kérdésben nyitott volt engedményeket tenni az ügy megnyugtató lezárása és a zeneiskolás gyerekek elhelyezése érdekében. A Belső-Pesti Tankerületi Központ mindezek ellenére nem írta alá a pályázatukban vállalt feltételekkel a szerződést - írták.

Közölték: a tankerület június 17-én kelt levelében arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy a pályázatukban vállalt kötelezettség ellenére nem kívánnak bérleti díjat fizetni. Indoklásként egy olyan törvényre hivatkoznak, amely rájuk, illetve erre az ingatlanra nem vonatkozik.

"A tankerület ezzel a lépésével megakadályozta, hogy a Molnár Antal Zeneiskola beköltözhessen az épületbe, hiszen pályázatával félrevezette az önkormányzatot" - közölték. Hozzátették: az önkormányzat sajnálja és elítéli a tankerületi központ "felelőtlen és átgondolatlan" döntését, amelyet a bérleti szerződéstől való visszalépésnek tekint.

Közölték azt is, hogy a pályázati kiírásnak megfelelően felvették a kapcsolatot a pályázat második helyezettjével.

"Erzsébetváros önkormányzata megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy Belső-Pesti Tankerületi Központ ilyen módon semmibe veszi az erzsébetvárosi gyerekek érdekeit" - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!