Esküt tettek Tatán a PzH 2000 önjáró lövegek kezelői

Belföld, 2024.04.19

A Klapka György 1. Páncélosdandár alakulat nyílt napján közel 260 fiatal tett esküt, akik az "Embert a vasra" kampány keretében a PzH 2000 önjáró lövegek kezelőinek jelentkeztek és befejezték két hónapos alapkiképzésüket.

Esküt tettek Tatán a PzH 2000 önjáró lövegek kezelői A Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért, haderőfejlesztésért és védelmi iparért felelős államtitkára az eskütétel előtt elmondta, az önjáró lövegek jelentette új technológiával a katonák a tüzérszakma megújítására is lehetőséget kapnak, miközben ez a nagyszabású feladat kiemelt, bruttó 737 ezer forint belépő illetménnyel jár.

Kutnyánszky Zsolt hozzátette, amikor 2017-ben elindult a honvédelmi és haderőfejlesztési program, nemcsak technikai fejlesztésre és vonzó katonai életpályamodell kialakítására volt szükség, hanem a társadalom szemléletformálására is.

Felnőtt egy generáció, akinek a honvédelmi nevelés és a haza szeretete kevéssé volt jelen az életében. Ezért is van különleges jelentősége minden alkalomnak, amikor a Magyar Honvédség a hazájáért tenni akaró fiatalokkal gyarapodik - mondta az államtitkár.

Somogyi Zoltán, a Honvéd Vezérkar főnökének koordinációs helyettese köszöntőjében kiemelte, hogy a hódmezővásárhelyi gyalogsági harcjárműre toborzás tapasztalatait felhasználva kéthetes felkészítési időszakot iktattak be, valamint visszatértek a bentlakásos rendszerű kiképzéshez, amellyel erősödött a katonai bajtársiasság, több lett a terepen, valamint a gyakorló- és lőtereken töltött idő.

Szólt arról is, hogy a lövegek kezelői a leendő alegységük tagjaival együtt hajtották végre az alapkiképzést, így következő lépésként induló szakfelkészítések során már bajtársaikkal összekovácsolódott közösségként folytathatják a kiképzést.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Esküt tettek Tatán a PzH 2000 önjáró lövegek kezelői Esküt tettek Tatán a PzH 2000 önjáró lövegek kezelői Esküt tettek Tatán a PzH 2000 önjáró lövegek kezelői
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!