Évről-évre népszerűbb célpont a Tulip Garden Mórahalom

Belföld, 2023.04.10

Idén immár harmadik éve várja a hagymás virágok szerelmeseit a Tulip Garden Mórahalom, ráadásul a vásárlással jótékonykodhatunk is.

Tulip Garden Mórahalom

2021-ben 50 ezer hagymás virággal kezdtek, idén pedig már 120 ezernél tartanak a Mórahalom határában kialakított kertben, ahol a kezdetekhez képest szemmel látható a fejlődés és nem csak a virágok számának tekintetében, hiszen infrastrukturálisan is szépen növekszik a projekt. A Tulip Garden Mórahalom elsődleges célja természetesen az, hogy friss hagymás virágot kínáljon az érdeklődőknek, akik maguk választhatják ki és vághatják le a növényt, szigorúan csak az első levél felett. A kertben tulipánok dominálnak, de ugyanakkor jácint és nárcisz is nagy számban megtalálható. Utóbbi virágok egy része már elnyílt, hiszen korai fajták voltak, ugyanakkor nem kell félni, jön az utánpótlás, ilyen például a különleges jázmin illatú nárcisz. A kertben számos hibrid faj is megtalálható, jelenleg pedig a Pink Impression névre hallgató tulipán sorok a leglátványosabbak. 

Valamilyen fejlesztés, bővítés minden évben történik, idén a bejárat előtt telepítettek bazsarózsa kertet, míg a virágos parcellák mögötti állványokat pedig egy rózsakertnek, azaz rozáriumnak készítették elő. A kilátogatók kényelmét és a szolgáltatások számát is bővítették idén, hiszen egy kis pub, kürtöskalácsos és kézművesek is várják az érdeklődőket. 

A beléptidíj 500 forint személyenként, ugyanakkor fontos tudni, hogy a 18 év alattiak számára ingyenes és 15 szál vásárlása esetén a végösszegből levonható. A virágvásár mint minden évben, úgy idén is jótékony célokat is szolgál, hiszen minden egyes megvásárolt virág vételárából 10%-ot a Kisgyerekek is lehetnek nagybetegek Alapítvány számára fogják eljuttatni. Aki szeretne május 1-ig még biztosan kilátogathat a tulipánszüretre, de előtte érdemes tájékozódni a Tulip Garden Mórahalom közösségi oldalán.
(Webrádió)

Címkék

Tulip Garden Mórahalom Tulipán Jácint Nárcisz
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!