Ezek a legjobb babatextilek!

Belföld, 2020.02.18

Az anyukák alapvetően képesek mindenen és bármin aggódni a gyermekükkel kapcsolatban.

Szoba Legyen szó arról, hogy miből hány darabot kell beszerezni, vagy arról, hogy minek, milyen anyagúnak és minőségűnek kell lennie a kicsi körül. Ha a babatextilekre kerül a sor, vagyis szinte mindenre, ami körül veszi a csöppségeket, a minőség a legfontosabb. A rossz minőségű, káros anyagokat tartalmazó textilek könnyedén okoznak csúnya kiütéseket és egyéb kellemetlenségeket a kicsinek. Ez nem csupán neki, de neked sem fogja megkönnyíteni a mindennapokat. Honnan tudhatod, hogy megfelelő-e a kicsi ruhájának, ágyneműjének az anyaga?

Az OEKO-TEX 100 minősítés

Ez az, ami biztosít arról, hogy a babatextil nem tartalmaz semmiféle káros anyagot. Az OEKO-TEX szabvány ugyanis tanúsítási és vizsgálati rendszer, amely a humánökológiai szabályokat is figyelembe veszi. Ez mit jelent? Azt, hogy ez a szabvány előírja, mennyi kémiai anyagot használhatnak fel az adott textil elkészítésekor.

A textilek bevizsgálását nem más végzi, mint egy akkreditált vizsgáló intézet, amelyek az OEKO-TEX szervezetéhez tartoznak. Ez a szervezet rendszeresen ellenőrzi az összes olyan terméket, amelyek ilyen minősítést, tanúsítványt kaptak. Ellenőrzi, hogy minden szabályt betartanak, hogy nem használnak káros vagy a megengedettnél több kémiai anyagot.

Fontos, hogy ezek az ellenőrzések rendszeresek és alaposak legyenek, hiszen az egészségre ártalmas lehet minden olyan textil, amely nem felel meg az előírásoknak. Hazánkban és néhány másik országban az INNOVATEX Zrt. -nek van joga kiadni ilyen tanúsítványokat. Az általuk forgalmazott termékek szinte mindegyike rendelkezik OEKO-TEX Standard 100 tanúsítvánnyal. A tanúsítvány négy különböző termékosztályt határoz meg.

Milyen termékosztályok vannak?

Ahogyan azt már említettük, a tanúsítvány négy különböző kategóriára osztja a textileket. Ezek közül az első az, amely az anyukáknak a legfontosabb, ugyanis ide sorolható az összes babatextil. Mi számít babatextilnek? Minden olyan textil, amit csecsemőtől két éves korig használsz a kicsi körül.  

A második kategóriába egyébként olyan textilek kerülnek, amelyek nagy felületen, közvetlenül érintkeznek a bőrükkel, míg a harmadikba azok a termékek, amelyek nem találkoznak közvetlenül a bőrünkkel vagy csupán egészen kis felületen. És hogy mi tartozik a negyedik kategóriába? A lakás és dekorációs textilek, mint a girlandok a baba ágya felett.

Hol tudok ilyen tanúsítvánnyal rendelkező babatextilt beszerezni?

Alapvetően a legtöbb bababoltban találhatsz ilyen termékeket. Ha azonban a könnyebb, egyszerűbb és gyorsabb megoldást szeretnéd választani, akkor azt tanácsoljuk, nézd meg a Peekabooshop.hu oldalát! Itt mindent megtalálhatsz, amire csak szükséged lehet a kicsi körül, ráadásul minden termékük rendelkezik ezzel a tanúsítvánnyal.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!