Ezeket a szempontokat mérlegeld, mielőtt szennyeskosarat választasz!

Belföld, 2023.03.17

A mosás egy soha véget nem érő feladat, amely azonban könnyebbé, átláthatóbbá tehető, ha mindennek megvan a helye.

Curver kosár Egy többtagú család esetében hamar összegyűlik az a szennyesmennyiség, aminek a tárolását meg kell oldani, különben rendetlenné válik a környezet, kezelhetetlenné a mosnivalók.  

Egy funkcionális és szép, valamint több szempontból is megfelelő szennyeskosár segítségével egyszerűbb lesz a rendszerezés, könnyen kezelhetőbb lesz a mosás. Hogyan válaszd ki a háztartás méretének, a mosási szokásainak és a fürdő stílusának megfelelő kiegészítőket? Milyen egyéb szempontokat vegyél figyelembe? Segítünk, tarts velünk!

A választás legfontosabb szempontjai

Egy szennyestartó kiválasztása könnyű döntésnek tűnhet, azonban a megvalósítás előtt számos kérdést kell átgondolni annak érdekében, hogy ez a jelentéktelennek tűnő, mégis lényeges kiegészítő betölthesse a rendeltetését.  

  • Milyen gyakran szoktál mosni?
  • Általában mennyi szennyes gyűlik össze a mosások között?
  • Közösen vagy külön-külön gyűjtitek a szennyest?
  • Milyen típusú ruhákat mosol?
  • Hol helyezed el a kosarat otthonodban?
  • Helytakarékos kosárra van szükséged, amely összehajtható, amikor nem használod?
  • Milyen anyagból készüljön?
  • Olyan kosarat keresel, amely csak funkcionális vagy olyat, amely kiegészíti az enteriőrt?
  • Fogantyúval ellátott kiegészítő legyen a könnyebb cipelés érdekében?

A szennyestartót szinte minden nap használja a család, ezért érdemes minőségi darabba beruházni. Ha nem szereted a szennyes vizuális rendetlenségét, fontold meg egy fedeles tartó beszerzését.

A szennyeskosár anyaga

Függetlenül attól, hogy mik a preferenciáid, a szennyeskosarak különböző anyagokban, stílusokban és méretekben kaphatók. A műanyag kosarak általában erősek, könnyűek és olcsók, nagyon praktikusak, hiszen ellenállnak a penésznek, és tisztításuk gyors és egyszerű, ráadásul többféle stílusban kaphatók.

A hagyományos fonott kosarak környezetbarát darabok, amelyek stílusosak, erősek, tartósak és könnyűek, de például finom ruhákhoz csak textilbéléssel használhatóak.  

A hálós, a pamut és vászon szennyestartók használaton kívül összehajthatók, kis helyen elférnek, ugyanakkor változatos színekben és mintákkal kaphatók, könnyen tisztíthatók.

A drótkosarak jól illenek minimalista terekbe, és nagy előnyük, hogy jól szellőznek.  

Egyéb fontos kritériumok

A szellőzés rendkívül fontos, ugyanis a használt, izzadt és állott ruhák ventiláció hiányában bebüdösödnek, bepenészedhetnek.  

A család méretének, öltözködési szokásainak, a mosógép töltetének megfelelően válassz kapacitást, hiszen ha túl kicsi lesz, akkor nem oldja meg a rendezett tárolást, ha túl nagy, akkor meg feleslegesen foglal helyet.  

A többrekeszes tárolókban családtagonként vagy színenként szétválogatva tárolhatod a mosásra váró ruhákat. Ott helyezd el, ahol jellemzően ruhát cseréltek.

A számodra legfontosabb szempont szerint válassz, legyen az a funkcionalitás, a stílus, az esztétika, az ár vagy a fenntarthatóság.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!