Facsemetéket ültettek a Kállay ligetben

Belföld, 2024.02.22

Több mint száz, többször iskolázott facsemetét ültetett a szegedi önkormányzat a Kállay ligetben, a korábban kiöregedett fák helyére szerda délelőtt.

Kállay liget Mint Mihálik Edvin a közösségi oldalán kifejtette, az önkormányzatnak az a célja, hogy biztonságos és új funkciókkal ellátott közpark valósuljon meg a Kállay ligetben.  

Mihálik Edvin mellett Avramov András önkormányzati képviselő, Körmendi Zoltán, valamint Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője volt jelen az eseményen, ahol jelképesen több fát is elültettek.  

A Kállay liget korábban erdőként volt nyilvántartva, amelynek a közparkká alakítását a szegedi önkrományzat indított el a lakosság igényeivel összhangban.  

A Kállay ligetben az Erdőtörvényben foglalt előírások szerint, erdőmérnök szakvéleménye alapján kezdtek bele a fák ritkításába, amelynek mértékét a szegediek egy része nehezményezte.  

Mint Mihálik Edvin a bejegyzésében megemlítette, a beteg fák kivágása szükségszerű volt, hiszen a kőris és szilfa állomány már nagyon elöregedett.  

A képviselők szerdán ezüsthárs, gyertyán, magas kőris és kocsányos tölgy csemetéket ültettek a környezetgazdálkodási szakemberekkel karöltve, mintegy százat.  

A következő hetekben rönkbútorokat helyeznek ki, valamint egy 6 játszóeszközből álló új játszóteret hoznak létre, amelyet az újszegedi lakosok adományaikkal támogatták. A gyermekek védelmében a Kállay liget köré kerítést és sövénysort is telepítenek.  

A Kállay ligetben kivágott fák helyett természetesen újakat is telepítenek, mégpedig a Törökkanizsa utcában, ráadásul nem kettő, hanem három hektáron ültetnek erdőt.  
 
(Webrádió)

Címkék

Kállay liget

Galériánk

Kállay liget Kállay liget
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!