Fákat telepítenek a felújított Oskola utcán

Belföld, 2021.12.08

Útszűkületre lehet számítani péntekig a frissen felújított Oskola utcában, ahol a kivitelező tizenhárom mezei juharfát telepít.

Oskola utca felújítás

Amint arról portálunkon korábban már beszámoltunk, november 21-én átadták a forgalomnak a teljesen felújított Oskola utcát és a belvárosi hídfő szegedi szakaszát. Nagy Sándor alpolgármester akkor elmondta, hogy a fákat és a járdát a kivitelező később fogja telepíteni, illetve befejezni. A felújítás soron következő lépcsőjének keretében a kivitelező megkezdte a fák telepítését az Oskola utcában, melynek során útszűkületre lehet számítani péntekig. A rekonstrukció keretében egyébként tizenhárom mezei juharfa (Acer Campestre „Elsrijk”) ültetését kezdte meg a kivitelező, ahol a közművezetékek, valamint a járda szélessége ezt lehetővé teszik. A munkálatok előre láthatólag pénteken fejeződnek be. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a jövő hét végén a színháznál lévő körforgalmat és a Stefániát is átadja a kivitelező a tervek szerint, amennyiben az időjárás engedi. Egyelőre az ideiglenes közlekedési rend marad érvényben. 

A kivitelező ugyanakkor az időjárástól függően az Oskola utca páros oldali járdán is munkálatokat végez, valamint a Roosevelt térig tartó szakaszon karácsonyig. A projekthez kapcsolódó munkálatok a jövő évben folytatódnak és 2022 nyarára készülnek el - tájékoztatott Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata.

(Webrádió)

Címkék

Oskola utca Fa telepítés
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!