Fejlesztették a közösségi és kerékpáros közlekedést Szolnokon

Belföld, 2023.04.01

Újabb 1,4 kilométeres szakasszal bővült a kerékpárúthálózat Szolnokon, a közlekedésfejlesztés részeként buszforduló, parkoló, út- és járdaszakaszok is megújultak - közölte a Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az önkormányzat Fenntartható közlekedésfejlesztés Szolnokon című projektje a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyert több mint 733 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósult meg.

Mintegy 1,4 kilométeren épült kerékpárút a József Attila út-Indóház utca jelzőlámpás csomópont és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet főbejárata között - írták.

Emellett megújult a Bacsó Nándor utcai buszforduló és buszparkoló teljes burkolt felülete, mintegy 1200 négyzetméteren, illetve a térség járdaszakaszai is csaknem 1800 négyzetméteren. A Balogh Béla utca 105 méteren, az ott levő parkoló felülete 100 négyzetméteren korszerűsödött. Az utca és a parkoló kiemelt szegélyét átépítették a szakemberek, a csatlakozó járdaszakaszokat szintbe emelték - szerepel a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!